Yleensä maanantait ovat huonoja ja hitaita käynnistymään, mutta tänään oli tilanne toinen. En tiedä miksi, ehkä auringonpaiste ja lämmin (no on 7 astetta lämpimämpi kuin -0) aamu teki iloiseksi. Viikonloppuna märehdin vähän liikaa työasioita, jotka ovat tällä hetkellä aika stressaavia, mutta sain psyykattua itseni rauhalliseksi. On asioita, joille voi tehdä jotain ja sitten on sellaisia, joille ei voi mitään. Niihin on vain parasta suhtautua tyynesti, koska muutakaan ei voi.

Tein kameran kortilta löydön. Luulin, etten ollut kuvannut kalavaihdon korttejani, mutta siellähän ne lymyilivät purkamattomien kuvien seassa.

570159.jpg

Pihamaan kevättyöt alkavat olla kohta päätöksessään ja kunhan lämpenee tarpeeksi, pääsee istuttamaan kaikki sisällä kykkivät taimet. Hyvässä kasvussa on samettikukat, niin iso- kuin kääpiö-, koristekurpitsa, kurkkuyrtti ym. monta muuta.

Viime vuonna olin istuttavinani ihan tavallisen kokoisia narsissin sipuleita. Niistä tulikin kääpiöitä. Varret ovat tulitikun mittaisia ja kukkatorvi on sormustimen kokoinen. Tietysti ne ovat tosi söpösiä, mutta mikä ihme ne kääpiöittää?

Nuo sipulit ovat kyllä aika kovia kokeneet. Sain toissa kesänä työpaikan pihamaalta ylösnostettuja sipuleita ja kotiin tullessa paiskasin muovikassin sisältöineen heinikkoon. Sinne se peittyi kesän mittaan ja unohdin koko satsin. Keväällä lumien sulettua ihmettelin, että  mikäs se siellä pilkottaa ja samassa muistin, että ne pahuksen sipulit. Hyvin empien raotin pussin suuta ja odotin näkeväni inhan mädän sipuliliemen, mutta mitä vielä! Siellä nämä sipuliressut yrittivät kasvaa ja joka nupula työnsi vartta. Työnsin ne samantien multaan ja ne jopa kukkivat, tosin olivat melkein yhtä pieniä kuin tänäkin keväänä.

570164.jpg