Lauantaiehtoona taiteillessani kortteja kuuntelin jälleen "mökkiradiotani" (joka on -50 -luvun särisevä patteriradio) ja sieltä tuli tuo Kai Hyttisen kaunis biisi. Laulu kertoo loukkaantuneesta kurjesta, jota laulun henkilö hoitaa talven yli ja päästää tervehtyneenä keväällä jälleen vapaaksi.

Tuo sama laulu alkoi jälleen soida päässäni, kun huomasin tämän aamuiset aamiaisvieraani. Tein keittiössä eväitä ja ihmettelin, kun kurkien huudot kuuluvat kovin selvästi. Eilen illalla pari kurkea lähti läheiseltä pellolta lentoon ja yritin kurkkia pellolle jälleen, mutta ei siellä mitään näkynyt. Niinpä menin talon toiselle puolelle ja vot: siellähän pariskunta hiippaili ja huhuili saunani nurkalla, 20-30 metrin päässä. Ei muuta kuin kamera käteen ja räpsimään. Ikkunan läpi harmaassa aamussa ei kovin hyviä saa ja suurin osa menikin tavalla tai toisella pilalle. Mutta sainpahan ikuistettua kuitenkin harvinaiset vierailijat. Tämä on ensimmäinen kerta (vaikka näin kahden suon välissä asunkin), kun kurkia kävelee näillä pelloilla. Etualalla oleva harmaa maja ei ole se sauna, vaan mietiskelymajani, joka on tehty heinäseipäistä. Kurkiparin pitäisi mielestäni olla jo pesimässä, mutta ehkäpä tämä on vasta kihlapari ja pesiminen ei vielä ajankohtaista.

604733.jpg

Eilinen ilta oli vaihteeksi aika mukavan tyven, mutta koska maleksin kaupungissa melko myöhään, ei pihahommia ehtinyt/jaksanut enää tehdä. Paitsi istutin gladiooluksen sipulit. Kisut sensijaan halusivat oleskella ulkona vähän enemmänkin. Tässä poika Raitapaita tarkkana. Huomaan, että kuva tekee hänellekin sen saman kuin meille kaikille: lihottaa. m010.gif

604757.jpg

Ja tässä Muhviprinsessa ja Raitapaita tähystelemässä meidän kaikkien lempipaikalla: kuistin portailla.

604771.jpg

Talven kitumisen jälkeen santutkin ovat kirmanneet huimaan kukintaan. Sininen santtu on niin piukassa kukkia, että kaikki eivät varmaan mahdu suosiolla aukeamaan. Kahvikupissa elelee ihan tavallisen kokoinen santtu, mutta toistaiseksi se on ihan sopivan kokoinen noin pieneen astiaan. Istutin sen siihen vuosi sitten, kun emokasvi kuoli ja sain pelastettua pikkuisen haaran siitä.

604782.jpg

Eilisen päivän postiin. Tuli peräti 3 kirjettä, kaikki täynnänsä ihanaa postia eli ATC-kortteja.

Hiekkaoliivin ATC16 aiheena oli Kirjan ja Ruusun päivä. Elina L. oli vaihtoparini ja häneltä sain tällaiset, todella taidokkaasti tehdyt kortit. Kiitos Elina kovasti näistä kauniista korteista.

604791.jpg

Minä tein Elinalle vastaavasti tällaset kortit.

604809.jpg

Arjan kanssa oli vapaa aihe. Ihanat kortit, kiitos Arja.

604781.jpg

Sitten odotettu Minä-vaihto oli myös valmistunut. Vaihtokavereitten "käyntikortit" paljastavat jotain heidän persoonastaan. Upeita kortteja kaikki, kiitos taitaville naisille!

604804.jpg

Viime viikolla tuli tehtyä hankinta. Ruskeat Kartio-lasit, joita olin kuolannut pitkään. Esteenä oli ollut vain hinta, joka muihin väreihin verrattuna oli tuplat. Nyt keväällä Kartioon oli tullut uutuusvärinä hiekka, mutta sen valju väri ei miellyttänyt, vaikka hinta olikin kohtuullinen. Mutta nyt löysin ruskeat Kartiot tarjouksesta ja hetihän ne lähtivät mukaan. Näin minulla onkin sitten 5 sävyä kartiota, joista kuvaan näköjään muistin ottaa vain 4. Noiden vihreiden, vaalean- ja merensinisten ja ruskeiden lisäksi on vielä koboltinsininen, joka siis puuttuu kuvasta.

604862.jpg