Tuolta kuulostaa haarapääskypariskunnan seurustelu. Minun hervottoman kokoisessa lato+navettakompleksissani on aina pesinyt haarapääskyjä ja tänäkin kesänä ainakin yksi pari näyttää asettuvan taloksi. Eilen vakoilin heitä hetkisen ja tällä hetkellä suhde on vielä jutteluasteella, mitä nyt välillä räpytellään ympäriinsä ja silmäillään lukuisia vanhoja pesiä. Valinnan varaa siis on.

Viikonloppu antoi litsarin talvelle ja pääsin riisumaan kalsarini. Kesä taitaa olla tosiasia. Vielä kun joku pistäisi puhaltimen pienemmälle eli tuulet alkaisivat edes VÄHÄN tyyntyä. Tuulenpesän Puolen Hehtaarin Metsä sijaitsee keskellä aukeaa ja siinä pyyhkivät tuulet mennen tullen kaikki ratakiskoa kevyemmät pitkin mantuja. Kovien tuulien on tosin ennustettu olevan enenevä luonnonvara ilmastonmuutoksen takia. Lisääntymässä ovat muutkin sään ääritilat eli rankkasateet, jotka alkavat ja loppuvat yhtäkkiä, rajumyrskyt ja kovat helteet kuivuuden kera.

Aurinkoahan sitä kuitenkin toivotaan, vaikka se ei enää kovin terveellistä olekaan. Silloin on hyvä olla osan ajasta katon alla. Siivosinkin lasikuistin oikein viimesen päälle, jotta siellä olisi mukava viettää siestaa, nauttia kylmää valkoviiniä jäillä, maalata kiviä, tarkkailla sinitiaispöntön elämää. Kuistista tulikin oikein kotoisa, kun pystytin pienen pyöreän pöydän sinne ja levitin sille liinan ja liinan päälle kannoin kesäkukkien alut karaistumaan. Ja ulko-oven pielessä varoittaa hän eli "hurja" Muhviprinsessa. Sattuipa kerrankin kamera toimimaan oikeaan aikaan.

602479.jpg

Viikonloppuna oli kuitenkin kovien tuulien takia mukava istuksia osa päivästä sisällä ja puuhailla askartelujen parissa. Sain tehtyä Sarin Minä pienenä -decoon tällaisen sivun:

602359.jpg

Kuten näkyy Täti Vihreä on ollut pieni joskus vuonna Kivi ja kaira, jolloin ikkunat oli oikeasti mettään päin ja leluja ihan liian vähän. Ja tuo vaalea laikku oikealla on heijastus.

Arjalle lähti viime viikolla tällaset atc:t. Aihe oli vapaa ja niin mieli kaiveli syövereistään satua, eläintä ja taidetta. Nuo satukortit on tehty eräästä saksalaisesta satukirjasta. Kierrätyskeskus on askartelijan aarreaitta. Olenkin putsannut paikkakunnan kierrätyskeskuksen kaikista käyttökelpoisista lastekirjoista.

602360.jpg