Tiedättekö mikä tämä on? Ei...se ei ole kuulotorvi...eikä myöskään isokopallinen piippu...eikä aikuisten nokkamuki.697513.jpg

Se on nenähuuhtelukannu aka. "sarvikuono". Lääkäriltä loppui keinot ja lääkkeet sitkeän sinustulehdukseni nujertamiseen (ja puikkojen tunkeminen nokkaan ei tullut kuuloonkaan) ja niinpä hän joutui ottamaan konstit käyttöön. Konsultoituaan toista lääkäriä hän tuli siihen tulokseen, että suolavesi voisi tehdä hyvää onteloilleni. Ajatus järkytti ja inhotti minua ja ilmaisin sen lääkärille. Sanoin, että jos haluan vettä nenääni, menen uimaan tuulisena päivänä järveen. Mutta hän oli sitä mieltä, että koska lääkkeet eivät ole auttaneet, niin tätäkin olisi syytä kokeilla. Ja on sillä kuulemma saatu hyviä tuloksiakin.

En kyllä rynnännyt oikopäätä sarvikuonon ostoon, sillä edelleenkään en ilahtunut ajatuksesta Vettä-nenän -täydeltä. Mutta ontelosärkyjen pahetessa marssin kumminkin vihdoin apteekkiin ja tulin ulos tuon hirvityksen kanssa. Huuhteluiden ideana on lämmin suolavesi. Kraanasta kädenlämpöistä vettä ja mittalusikallinen (tulee sarvikuonon mukana) Jozoa. Pan ja Seltin ei käy. Pelkkä vesi nenässä ei tunnu yhtään kivalta, mutta suolavesi ei tunnu missään.

Nyt olen lotrannut viikon päivät nenua, mutta mitään järisyttäviä tuloksia ei ole vielä saatu aikaan. Välillä on parempi päivä ja välillä särkee taas niin ****. Syksyllä allergiatesteihin, jos homma edelleen kivistää.

Vanheneminen ei ole aina niin kivaa, vaikka se usein naurattaakin.

Nuoruuden vetreys on takanapäin ja pikkuhiljaa tekee havaintoja uusista kolotuspaikoista. "Joutsenkaula" on muisto vain, sillä kaulanikamien välilevyistä 2 on kulunut tiehensä. Kivienkeruuasento käy vialliseen selkänikamaan ja polveen ja kun nousee ylös, huimaa niin, että meinaa kävellä ympyrää. Kun pikkusenkin venyttelee, kuuluu sellaisia raksahteluja ja rusauksia, että säikähtää.

Ja vaikka lievä tinnitus piinaa minua koko ajan ja joudun lukiessa ojentamaan kädet suoriksi (tai kurkkimaan lasien yli), niin minä kuulen edelleen heinäsirkan sirityksen ja näen laittaa langan neulansilmään. JES!

Sitten vähän iloisempia asioita. Orvokki järjesti kissa- ja eläinvaihdon. Minun kortit lähtivät (jälleen) kuvaamatta maailmalle, mutta tässä minulle tulleita kortteja. Ovat muuten tosi hellyttäviä jokainen.

697510.jpg

Eipä tällä kertaa muuta. Viikonloppu edessä. Luvassa tällä kertaa sadetta auringonpaisteen lomassa, eikä päinvastoin.

Muhviprinsessa omii jokaisen korin mikä talouteen ilmestyy. Tämän ostin saunareissukoriksi, jossa kuljetan pihan poikki juomat, pyyhkeet, pesuaineet...mitä sinne nyt milloinkin haluaa viedä. Prinsessa juuri ja juuri mahtuu sinne. Mitä ahtaampi, sen parempi, ilmeisesti.

697517.jpg