Minä kun en tykkää pitää lomiani yhteen pötköön niin lähdenpä tästä siis kesälomille jälleen. Se tietää sitä, että blogini hiljenee pariksi viikoksi. Hellekelejä luvassa, eipä se ainakaan pahitteeksi lomailulle ole.

Ensin makaan vaan pari päivää ja syleksin kattoon. Pari seuraavaa päivää vois puuhastella jotain pihalla, leikata nurmikkoa ja sillai. Sitten tuleekin taas viikonloppu, jolloin voisi vaikka pistäytyä jollain kotiseutumatkalla. Seuraava viikko meneekin iloisessa hulabaloossa, josta voi jäädä melko sekava ja hajanainen mielikuva sitten jälkeenpäin. Vävyn vanhemmat tulevat viikoksi Suomeen ja heitä pitää yrittää viihdyttää ja kuljetella paikasta toiseen. Tosin toivon vävyn hoitavan osan hommasta ilman minua. Meidän huusholleilla on välimatkaa n. 100 km, enkä kyllä jaksaisi joka päivä ajaa edestakaisin. 

Loppukesän perhoskanta alkaa olla kohta kuoriutunut. Kauniita ja uhkean värisiä amiraaleja, nokkosperhosia, ohdakeperhosia ja neitoperhosia alkaa parveilla kukilla ja niitä voi jokainen houkutella myös pihalleen tai parvekkeelleen perhosbaarilla, joka on hyvin yksinkertainen toteuttaa.

"Perhosbaariksi kelpaa esimerkiksi tyhjä viili- tai jogurttipurkki, joka ripustetaan aurinkoiselle paikalle matalalle puun oksaan. Pyyhesienestä leikataan parin sentin suikaleita, jotka saavat ulottua muutaman sentin yli purkin yläreunan (sininen väri on halutuin!).
Purkki täytetään piripintaan niin sanotulla perhoskaljalla. Se on sokerilla kyllästettyä kotikaljaa tai olutta, johon on lisätty ripaus hiivaa.

Käymisen synnyttämä makean hiivainen tuoksu vetää perhosia puoleensa vastustamattomasti ja pidot voivat alkaa! Perhoskalja pidetään hengissä lisäämällä siihen silloin tällöin ­sokeria ja/tai ­hiivaa siten,
että käyminen jatkuu. Kun päiväperhoset illan tullen siirtyvät yöpuulle, tungeksivat perhosbaariin harmaa-asuiset yökköset.

Työn iloa kaikille baarimikoille!"

(Ohje: Suomen Luonto 8/2007)

792283.jpgKuva: Dick Forsman

Minä lähden tästä omaa perhosbaariani väsäämään. Toivottavasti perhosilta jää pullon pohjalle minullekin tilkka, jotta voimme nostaa yhdessä maljan ihanalle kesälle! Kippis! a035.gif