954582.jpg

Tulevaisuus muodostuu pienistä paloista. On yhden yksilön tulevaisuus, useamman yksilön tulevaisuus, joka muodostaa yhteisön tulevaisuuden. On kansallisuuksien tulevaisuus, kansojen tulevaisuus, maapallon tulevaisuus. Kaikki tulevaisuudet ovat erilaisia, mutta loppupeleissä polut yhtyvät ja tulevaisuus on kaikille sama. Globaali tulevaisuus herättää kysymyksiä. Miten meille käy?

Hylkeiden tulevaisuus yhtyy ihmisen tulevaisuuteen. Miten hylkeille käy? Niiden metsästys aiotaan sallia, ja jonkin verran niitä jo pyydetäänkin. Ihmisen mielestä hylje on haittaeläin. Ne oppivat ruokailemaan kalanpyydyksissä, mutta useasti ne jäävät pyydyksiin itsekin kiinni ja hukkuvat. Kalastajille olisi tarjolla hylkeiden kestäviä pyytimiä, mutta jostain syystä halutaan käyttää vanhoja ja laajamittaista hylkeenpyyntiä vaaditaan kovaan ääneen.

Itämeren etenevä saastuminen ahdistaa hylkeiden elämää entisestään. Näiden Märketin kallioilla köllöttelevien viiksivallujen elämä näyttää huolettomalta, mutta taustalla lipuva laiva näyttää konkreettisesti yhden hylkeiden elämää varjostavan uhkakuvan, öljykatastrofin.