Eipä sitä ensimmäistä egg nogin koe-erän valmistumista tämän pitempään tarvinnut jännittää. Kävin eilen illalla kaupassa ostamassa tarvikkeet ja kokkailin annoksen jälkiruoaksi.

1142939.jpg

Luulen, että egg nog on ihan käypä vaihtoehto glögille, kunhan harjaantuu sen tekemiseen. Omassani meni pieleen pari asiaa. Vaikka varoin kiehumista, niin keitos sakeni liikaa. Se tapahtuu aika äkkiä kuumennuksen loppupuolella ja siinä saa olla tarkkana. Toinen mikä tässä koe-erässä meni eniten pieleen, oli alkoholivalinta. Ajattelin hulauttaa siihen konjakkipullon pohjat, kun sitä ei muuten saa menemään alas. En pidä konjakista ollenkaan ja tämäkin jämä oli odottanut ottajaansa pitkään. Sitä olikin sopivasti se ½ dl, joten sekaan vaan.

Tietysti kävi niin, että se konjakki löi itsensä läpi ja yli ja osa totista piti jättää sen takia juomatta. Keitoksen makuhan on aika mieto itsessään ja vasta alkoholi tuo siihen makua, joten kannattaa valita juoma siis huolella. Minä tulen jatkossa laittamaan siihen viskiä tai rommia.

Joulukortteja on tipahdellut laatikkoon lähes päivittäin ja koska niitä on kiva ihailla, olen ripustanut ne narulle. Tämä naru on ollut käytössä jo useamman vuoden ja on osoittautunut oikein käyttökelpoiseksi ja mukavaksi koristeeksi. Suurin kortti oikealla oli varsinainen yllätys. Postimerkkikeskuksen johtaja on lähettänyt sen. Kortissa on etu-ja takapuolella oikea joulupostimerkki ja niissä leimat. Etupuolella ensipäivän leima ja takapuolella erikoisleima. Tämä täytyy ehdottomasti säilöä kokoelmiin (kuten itseasiassa kaikki kortit, jotka saan). Ilmeisesti kaikki ne, jotka ovat vuoden aikana tilanneet postimerkkejä Postista, saavat tälläisen kortin. Minäkin tilasin kerran lajitelman käytettyjä postimerkkejä.

1142944.jpg

ATC-pajani on ollut joululomalla, mutta yhden vaihdon tein vielä ennen joulua. Antun kanssa vaihdettiin 4 jouluaiheista korttia, joissa kahdessa oli runo ja kahdessa aforismi. Tässä Antun oikein jouluiset kortit. Kuvassa on ikäviä heijastuksia, pahoittelen.

1142951.jpg

Minulta lähti nämä.

1142956.jpg

Vielä pitää villasukista sanoa sananen. Sukkaa on valmistunut tasaiseen tahtiin. Ja juuri äskettäin muistin, että Pelastusarmeijan pataan on jo kiire tehdä sukista paketti. Aina se vaan unohtuu, mutta nyt pitää laittaa joku paikka solmuun, että muistaisin tänä iltana pakata sukat mukaan.

Nyt on puikoilla tämmöiset pitkävartiset polvisukat. Lyhytvartisten kanssa olen kyllästynyt siihen, että kun on vähän viileämpää niin nilkkoja paleltaa, kun varret luisuu alas ja sisähousujen lahkeet nousee ylös. Tietysti homma ratkeaa kutomalla tarpeeksi pitkät varret. Ja näissä on. Varret on tehty Pirtin Kehräämön pässinpökkimästä ja teriin tulee keränpohjat Fabelista ja "öljy"langasta. 

1142967.jpg

Seuraavaksi puikoille nouseekin pienet sukat. Sain vihjeen tällaisesta sukkakeräyksestä Petroskoin lastenkoteihin. Jos joulun pitkät pyhät alkaa tylsyttää, niin pistä puikot töihin ja lahjoita sukkapari tai kaksi tähän kohteeseen!