Minulla on 3 heikkoutta. Siis sellaisia, jotka voin nyt ja tässä tunnustaa. Minä en voi vastustaa näiden hankkimista: pussilakanoita, mukeja ja orkideoita. Tarpeellisia tavaroitahan ne, mutta....

Rajansa kaikella.

Pussilakanoiden suhteen tarpeeni on täytetty seuraavalle sukupolvelle asti ja liinavaatteille varattu tila on jo 1½ kertaisesti täynnä, mutta aina ja jatkuvasti huomaan hypisteleväni pussilakanoita kaupassa ja plärääväni kuvastojen pussilakanasivustoja yhä uudelleen. Kuoseja ja värejä tulee joka vuosi yhä ihanampia ja ne kaikki olisi saatava! Olen nyt onnistunut saamaan tässä asiassa jonkinlaista jarrua päälle ja viimeisimmän pussilakanahankinnan tein jo melkein 4 kk sitten. Ehkäpä nyt järki astui peliin, kun tätä viimeisintä ähertäessä kaappiin se ei enää millään ilvellä onnistunut. Piti laittaa se pyyhkeiden hyllylle!

Mukit ovat toinen pakkomielle. Minulla on kuivauskaapissa 2 pitkää hyllyä ja ne ovat täynnä mukeja ja laseja. Jos jompikumpi noista hyllyistä joskus romahtaa, jälki on rumaa. Olen mielialamukikahvinjuoja. Aina ei huvita juoda samasta mukista kahvia. Lempparini on Tower Bridgen kuvalla varustettu muki, mutta välillä haluaa juoda oikein räväkän värisestä. Sunnuntaina esimerkiksi tahdoin ehdottomasti juoda aamukahvin kirkkaan oranssista mukista. Kahvin lisäksi myös mukin väri piristää.  Niinpä tietysti sitten kaupoista tulee katseltua AINA mukihyllyt läpi, jotta värisävyjä ja muotoja olisi mahdollisimman monta. Nyt olen saanut tähänkin hommaan vähän järkeä mukaan, sillä olen joutunut yhden mukin jo majoittamaan lautashyllylle pysyvästi.

Ja sitten se viimeinen villitys: orkideat. Päätin jo vuosi sitten, että yhtään perhosta en enää hommaa. Jos hommaan jotain orkideaa, se on jotain muuta lajiketta. Tämä pitikin kutinsa hienosti viime viikkoon asti. Vuoden varrella tuli hommattua niitä muita orkideoita, mutta sitten järki jätti ja ostin peräkkäisinä päivinä 2 perhosta. Sulo Vilenin sanoilla sanottuna "kun niin halvalla sai".

1424361.jpg

Tässä perhosessa oli peräti 3 kukkavanaa ja kaikissa kukkia. Kun en kerran sitä tummanpunaista harlekiinia mistään löydä, niin tämä on edes sinnepäin.

1424369.jpg

Tämän kukka oli niin erikoisen mallinen, että tämä piti saada siksi. Nuo sisimmät terälehdet eivät tässä oikein hyvin näy, mutta ne osoittavat suoraan eteenpäin ja kukan muoto on muutenkin tuollainen kolmiomainen. Ja väri on aivan tummanvioletti, ei noin vaalea kuin tuossa.

Nyt on kukkahylly niin piukassa, että ihme on jos vielä haksahdan. Niin....paitsi jos se tummanpunainen harlekiini jostain putkahtaa näkyviin....

Viikonloput ovat yleensä levon ja muun mukavan puuhastelun aikaa enkä minä todellakaan lähde "rentoutumaan" ostoskeskuksiin tms. eli shoppailemaan. Perjaintai-iltana avasin kaupasta mukaan ottamani paikallisen ilmaisjakelulehden ja huomasin, että lemmikkiliikkeessä olivat tarjouksessa juuri se kissanhiekka ja -ruoka, jota meidän mirrit käyttää. Ja tarjous oli voimassa vain lauantaihin. Hinnanalennus oli niin huomattava, että kaupunkireissu oli väkisin suunniteltava. Ajattelinkin sitten samalla käydä katsastamassa pari kuvauskohdetta ja kiertämässä kirpputoreja, jotta reissulla olisi tarpeeksi "katetta".

Lauantaiaamu valkenikin huikaisevan kirkkaana auringonpaisteisena. Arvasin, että lemmikkikaupassa olisi hulinaa ja niin olikin. Hiekkaa vielä oli, mutta ruoat olivat loppuneet. Mutta kiltti myyjä antoi kanta-asiakkaalleen samaan hintaan muuta ruokaa ja päivä oli pelastettu.

Kirpparikierroksella käteen tarttui yhtä ja toista. Tarpeellista? Juu juu.

1424416.jpg

Kerään neliskanttisia kauniita pikkutauluja sekä pyöreitä seinälautasia. Tällä kertaa löysin neliskanttisten kokoelmaan eurolla näin kauniin hedelmäasetelman. Tästä henkii sellainen menneen maailman tunnelma, jossa nautitaan aamupalaa puutarhassa.

1424430.jpg

Tämä satsi maksoi 1.20 euroa. Tykkään tuollaisista vanhoista muovisista suojaruukuista. Ne ovat keveitä, kapeita ja helppoja käsitellä. Santuille ja muille pienille ruukuille ahtaaseen kukkahyllyyn onnenomiaan. Tuo lasinen kukkalautanen on vanha. Muistan nähneeni niitä lapsuudenkodissanikin. Sitten tuo vasemmalla oleva häkkyrä. Sen alkuperäinen käyttötarkoitus ei ihan avaudu, mutta minä aion tehdä siitä amppelin joko sisä- tai ulkokukalle.

1424453.jpg

Tätä voisi ehkä kutsua tämän reissun löydöksi. Se on Arabian Lehmus-sarjan kermanekka ja maksoi vain 50 senttiä. Hintaa lienee laskenut näin reilusti pieni särö kannun toisella laidalla. Sitä tuskin huomaa, mutta täyttä hintaahan siitä ei voi enää pyytää. Särö on niin mitätön, että kaappasin nekan välittömästi haltuuni, sillä minä olen kerännyt kahviastiastoa eriparisista kauniista, mieluiten vielä luuposliinisista kupeista. Tämä nekka on täydellinen siihen sarjaan.

Jos nyt puhutaan kirpparilöydöistä lisää, niin löytö on tämäkin. Ostin sen joskus viime vuonna kahdella eurolla ja esineenä se on kaunis.

1424475.jpg

En ole tiennytkään, että lasisia kakkuvuokia on olemassa. Tuossakin on hiuksenhieno särö, jonka takia sekin lienee ollut niin halpa. Se on kaunis koriste, kun laittaa siihen vettä ja kukkia tai kellukynttilöitä.

Kerkesinpäs myös leikkaamaan pelakuut. 2 menetin talven aikana: punaisen ja pinkin, mutta vanhat ystävät, lohenpunaiset, porskuttavat menemään. Samoin 1 tummanpunainen, jonka hankin vasta viime kesänä.

1424488.jpg

Tässä sitä istutaan ja varrotaan toukokuuta, jolloin ne pääsevät kuistille. Yhtä lohenpunaista en leikannut alas ollenkaan. Istutin vain isompaan ruukkuun ja katson millaiseksi puuksi se kasvaa.

Ja mites se kuvausmatka sitten kaupungissa.... Kuvia on hurjasti. Ehkäpä teen reportaasin niistä huomenna.