En ole poliitikko. Inhoan politiikkaa. Se on silkkaa kähmintää (nykyään myös näemmä ihan konkreettisesti), vilunkipeliä ja kultaisia kädenpuristuksia hyvä veli -kerholaisille. "Rötösherrat kuriin" oli erään kuuluisan SMP:läisen iskulause. Olen samaa mieltä.

Ulkoministerimme sai mitä ansaitsi, vaikka hyvä veli-kerho viimeiseen asti yrittikin asiaa kieltää ja lyödä mutkaa, ettei mitään ollut tapahtunut. Nyt on sitten uusi ministeri haussa ja ex-ministeri sairaslomalla, vaikka tuollainen käytös ei mitään sairaslomia edellyttäisi. Sitä saa mitä tilaa ja jos ei osaa pitää järkeä päässä ja näppejään kurissa, niin turha on mitään uupumuksia mediamylläkän takia valittaa.

Ei voi kuin ihmetellä, että kuinka vähän älliä joidenkin päässä on. On se osaksi jopa pelottavaa. Tuollaisten ihmisten käsissäkö meidän valtiomme makaa?

Mutta se siitä.

Viikonlopun kuvausreissusta kertyi vino pino kuvia. Aurinko paistoi häikäisevän siniseltä taivaalta. Ensiksi päätin käväistä kaupungin yhdellä sorsanruokintapaikalla. Päästyäni paikalle huomasin, että ruokintaa ei ollut enää olemassa ja paikalla lipui yksi yksinäinen tyttösorsa.

1426834.jpg

Arka se oli. Ei tullut pullaa kerjäämään, vaan uiskenteli poispäin, kun pysähdyin sitä kuvaamaan. Käytöksen perusteella vaikutti siltä, että oli muuttaja eikä paikallinen pullasorsa.

Aivan kaupunkialueen laitamalla sijaitsee vanha mylly ja sen ympärillä luonnonsuojelualue. Varsinkin kesäaikaan se on upea luonnontilainen paikka ja vanhaan myllyyn perustetussa kahvilassa voi käydä kahvilla ja ihailla kosken kuohuja terassilla istuen.

Näin talvisaikaan kahvila on kiinni ja lumen määrä oli jotain käsittämätöntä, mutta onneksi jotkut olivat kulkeneet polkuja pitkin eikä tarvinnut rämpiä haarojaan myöten hangessa.

1426869.jpg

Mylly ja virkeästi kuohuva koski näytti hankienkin keskellä kauniilta.

1426882.jpg

Virtaavassa vedessä on jotain maagista, kuten liehuvassa tulenlieskassakin.

1427383.jpg

Timantteja virrassa.

1426923.jpg

Lumihattu keskellä virtaa.

1427030.jpg

Löytyi sieltä myös rauhallisempia suvantokohtiakin. Voi vain kuvitella kuinka kaunista tässä on kesällä.

1427269.jpg

Lumilapanen vilkuttaa viimeisiä hyvästejään kevätpurolle.

1427255.jpg

Tässä taas vasemmalla laidalla ilmiselvä kampelan pää. Vesi kohisee alla hurjaa vauhtia.

1427278.jpg

Nämä sorsat eivät ihmistä ujostelleet. Läpsyttelivät jään yli lähemmäksi ja jäivät norkoilemaan. Innostuin moisesta lähentelystä ja aioin napsia ryppään kuvia näistä linssiluteista, mutta tämän kuvan jälkeen loppui akku eikä vara-akkua ollut. Toooosi huonosti varustautunut luontokuvaaja siis.

Summa summarum. Olin iloinen, kun lähdin liikkeelle ja muistin tämän myllyn. Olin jo ehtinyt unohtaa millainen keidas meillä onkaan ja melkein keskellä kaupunkia. Kunhan nuo lumet saavat kunnolla kyytiä, menen uudelleen vielä monta kertaa ja tällä kertaa täyteen ladatun ja vara-akun kanssa.