Vielä tämän päivän hengailen tässä netin saapuvilla, mutta iltasella häippäsen sinne ettäänperälle eli Tuulenpesään ja viivyn siellä sivistyksen ulottumattomissa viikon. Tekee mieli kirkua ja hyppiä siitä ilosta c020.gif Olen sellanen kotikissa, etten millään haluaisi lähteä kotoa paljo minnekään. Vasta kun olen mökittynyt viikon verran, alkaa tuntua siltä, että nyt voisi lähteä käymään jossain. Siis käymään. Ja kun olen ollut käymässä jossain muutaman tunnin, tahdonkin jo kotiin. Kotona on hyvä olla.

Eilen illalla huhkin pihamaalla taas pari tuntia. Ei sitä jaksa enää niinku nuarena. Veto oli hyvä tuonne kahdeksan tienoille asti. Sitte tuli toppi ja siitä ei enää saanu tsempattua mitenkään itseään jatkamaan. Olisin periaatteessa voinut tehdä yhdeksään asti, mutta kun veto hävis niin se hävis. Sain kumminkin kuorittua nurtsia taas pois jonkinverran ja tasattua koko mullosalueen. Nyt se näyttää jo siedettävältä. Siihen vain suodatinkangas ja murskeet päälle ja vot.

Kaivelin myös yhden kukkapenkin ylösalasin, jossa oli mininarssissin sipulit. Niistä ei näkynyt nyt vilaustakaan maanpinnalla ja ajattelin, että ovat kuolleet koko joukko. Mutta eikä mitä. Kun pöyhin talikolla niin sieltähän niitä vihreitä piippoja alkoi löytyä. Kaivoin monen monta sipulia ylös, jotka istutan takasin, kunhan saan penkin taas kuntoon. Eihän tässä muu auta kuin lähteä multaostoksille. Ennenkuin kukkapenkin saa perustettua uudelleen, pohjalle on laitettava ensin tiheäsilmäistä verkkoa. Pihamaalla jyristää menemään maamyyriä, jotka surutta möyhii tieltään kaiken. Kukkapenkit on yhtä kekoa ja reikää, kun ne penteleet päättää tulla syömään kastemadot sieltä. Tiedän, että ne on maamyyriä, koska olen vuosien varrella tavoittanut niitä pihamaalta ja niin on Raitapaitakin, joka otti säälittä muutamalta nirrin pois. Niinhän ei rauhoitetulle eläimelle saa tehdä, mutta Raitapoika ei vissiin tiennyt sitä.

Aivan iltamyöhään otin vielä korupakin syliini ja aloin ideoida uutta kaulariipusta. Jotain keväistä. Kourat on jäykät ja kipeät, mutta sainpa pikkuset osat pysymään näpeissäni kylvämättä niitä pitkin lattioita. Tuloksena syntyi tämä.

1496726.jpg

Hopeaketjussa vihreät lasilehdet, hopeahelmiä ja granaatteja.

1496729.jpg

Tähän teen sopivan rannekorun, sillä vihreitä lehtiä jäi vielä jäljelle. En ole aikaisemmin nimennyt korujani mitenkään, mutta tälle tuli etsimättä nimi mieleen: "Grapes of Spring". Nuo lehdet tuovat mieleen koivun hiirenkorvat ja tummapunainen granaatti on kuin mehukas viinirypäle.

Oikein hauskaa ja lämmintä ja viikonloppua sekä Iloista Vappua!

BalloonBalloonBalloonBalloonBalloonBalloonBalloonBalloonBalloonBalloonBalloon