Jos aikoo jotain muutosta saada aikaiseksi, on pakko tehdä radikaaleja temppuja. Pistin eilen traktorimiehen hommiin ja revitin etupihan nurmikon veke. Jälki ei juuri nyt silmiä hivele, mutta nyt on ainakin pakko tehdä tuolle jotain eikä se jää sille ikuisuusasteelle "...tarttis tehdä tollekin jotain..."

1488013.jpg

Nurmikko lähtee isoina levyinä irti juuri nyt, kun maa on vielä märkää. Osan tuosta joudun vielä kääntämään talikkopelillä, koska vesi- ja sähköjohtojen takia en uskalla traktorilla enempää revittää. Melkein koko tuon nykyisen mulloksen päälle tulee murske ja oikealle puolelle tulee kukkapenkkejä.

1488063.jpg

Kattoremontti on hyvässä alussa. On tuo vanha katto notkahdellut vähän mihin sattuu ja oikomiseen menee aika paljon puuta ja aikaa.

1488035.jpg

Piha näyttää kyllä karmealta. Hirveän hyvin kyllä tuo vanha nurmikko toipuu noista jäljistä. Luulisin, ettei loppukesästä noistakaan renkaanjäljistä ole jäljellä mitään. Tuohon tulee kyllä myös mursketta melkein koko alaan. Nurmikkoa jää vain navetan eteen.

Tänä kesänä kukkapenkkien määrä ja pinta-ala lisääntyy 500% entiseen verrattuna, joten kasveja joutuu hankkimaan lisää melkoisesti. Kävin tutkimassa tarjontaa ja tekisi mieli ostaa kaikki angervot ja ruusut ja muut. Jonkinlaista suunnitelmaa on pakko tehdä.

Liljansipuleita on nyt parikymmentä. Ne laitan ihan omaan penkkiin, jotta kukkojen bongaus on mahdollisimman helppoa. Ruukkuliljan alut ovat jo näin terhakat. Ja nuputkin on niissä jo näin isot!

1488042.jpg

Näiden pitäisi olla yksivärisen mansikanpunaisia.

Muhvineidillä on outo harrastus. Se tykkää nuolla muovipusseja. Ei pure eikä natustele, haistelee ja nuolee vaan. Vessapaperin muovipussinlepare näkyi kylppärin kaapinoven takaa. Neiti oli intona kehräten lipomassa sitä tänä aamuna.

1488049.jpg

Ja sitte alkoikin pitkästyttämään....

1488050.jpg