Kävin eilen illalla tankkaamassa autoni. Ajoin ns. kylmälle asemalle, jossa 2 autoa oli mittareilla ja jouduin odottamaan vuoroani. Ihmettelin ja aloin jo pikkuhiljaa ärsyyntyä, koska toinen autoilija seisoi tankatun autonsa vieressä ja jutteli toisen tankkaajan kanssa. Kädet huitoivat ja suut kävivät, toinen autoilija heilutteli tankkauskuittia kädessään eikä tehnyt elettäkään lähteäkseen.

Kun kuitinheiluttelija vihdoin lähti, kysäisin tältä toiselta tankkajalta, että onko mittareissa jotain häikkää. Hän kertoikin pöyristyttävän tarinan. Tämä toinen kaveri oli tullut tankkaamaan ja käytti korttiaan. Siirryttyään autonsa luokse hän oli ihmetellyt, kun ei bensaa tule letkusta kuitenkaan. Hän tuumi, että menee syöttämään kortin uudelleen ja tehtyään näin saikin pelkän 57 € tankkauskuitin käteensä! Toinen auto oli vastakkaisella puolella mittaria juuri tankkaamassa (juuri siinä missä tämän tarinan kertoja oli nyt) ja tankattuaan häipyi paikalta.

Tässä oli siis käynyt niin, että kun kortinhaltija oli valinnut 1 ja 2 mittareista 2 mittarin ja siirtynyt autonsa vierelle aukomaan tankinkorkkia ym.,  paikalle syöksähti mus...anteeksi vähemmistökansaa edustava henkilö autollaan, painoi 1 mittarin nappia vaihtaen siis mittarin toiseksi ja alkoi tankata. Tankkasi kuulemma kaikessa rauhassa ja häipyi eikä alkuperäinen tankkaaja osannut vielä tässä vaiheessa epäillä mitään. Asian karmeus paljastui vasta mus....anteeksi, vähemmistökansalaisen jo kadottua ja automaatin tulostaessa pelkän kuitin kaverin käteen.

Olkaa siis varuillanne automaateilla. Minulle ei tuollainen juttu ollut tullut edes mieleen. Kun siis tankkaatte autoanne, tarkkailkaa, seisooko auto odottamassa jossain. Tässä tapauksessa tämän tyypin oli pakko olla kytiksellä, koska muuten ei ehtisi toimia niin harkitun nopeasti. Ja kun olette valinneet mittarin, ottakaan pistooli nopeasti käteenne. Koska tällä välin kun mittari on valittu, mutta pistoolia ei vielä nostettu, mittarin voi vaihtaa. Minä yleensä otan tankin auki ennenkuin menen syöttämään korttini koneeseen, tällä tavoin saa nopeimmin tankkauksen käyntiin.

Kiitin onneani, ettei itselle ollut käynyt noin, mutta tietysti kaverin puolesta harmitti. 57 € lahjoitus mus...vähemmistökansalaiselle.

Tuuria oli eilen myös ekotorikierroksella. En löytänyt uusia kahvikuppeja tällä kertaa, mutta aterimia löysin.

1470694.jpg

Nämä kaikki ovat melko vanhoja ja suurin osa myös suomalaisia. Oikealla puolella olevassa lusikkaryhmässä keskimmäinen on Hackmanin. Kaikki ovat terästä, iso lusikka ja haarukkakin. Osassa lukee suomeksi ruostumatonta terästä ja parissa on sama ruotsiksi. Ei siis mitään kiinalaisia ainakaan. Ostin nuo sillä ajatuksella, että poraan niihin reiän ja teen niistä jonkun mobilen tms., mutta nyt en tiedä raatsinko kuitenkaan. Varsinkin tuo pikkulusikka, jossa on simpukkakuvio, tuo mieleen lapsuuden mummola/tätilän. Ja iso lusikka on tosi iso ja käyttökelpoinen.

Mutta suurin onnenpotku tässä ovat nuo neljä vasemmanpuoleista lusikkaa. Aivan laitimmainen on joku palkintolusikka ja lienee alpakkaa. Sen sijaan noiden kolmen muun selkäpuolella on hopean leimat! Kun kiillotan ne, saan niistä kauniit kahvilusikat käyttöön.

Ilmeisesti ekotorilla ei muuta arvosteta kuin Sorsakosken terästä, koska myyjätäti ensin vilkuili noiden taakse höpisten jotain sorsakoskesta ja alkoi käydä läjää yksitellen läpi, mutta kyllästyi sitten ja tokaisi hinnan: 1 € !