Terveisiä Tallinnasta. Pikavisiitti lahden vastarannalle silloin tällöin on ihan mukava. Ainoa haittapuoli tässä on se, että yleensä nämä reissut kestävät niin lyhyen aikaa ja silloin käyntikohteina on ne perinteiset sadamarketit ja merekeskukset ja alkoholpoodit. Muuhun ei juuri ole aikaa.

Tallinna on kaunis kaupunki ja sen keskiaikainen ilme on jotain todella eksoottista. Sellaistahan ei Suomen puolella näe. Kävelimme illalla vanhan kaupungin katuja ja iltavalaistuksessa ihailimme vanhoja rakennuksia, jotka oli kunnostettu ajan henkeä kunnioittaen. Tulikin mieleen, että joskus pitää tehdä sinne parin-kolmen päivän reissu ja lähteä kiertelemään vanhan kaupungin puolelle ajan kanssa ottamaan kuvia, istuksimaan puistoissa ja imemään atmosfääriä.

Halusimme myös syödä hyvin tällä reissulla ja menimmekin Olde Hansaan, joka on hyvin suosittu ruokailupaikka. Varmaan kaikki Tallinnan kävijät tietävät tämän keskiaikaisessa rakennuksessa sijaitsevan keskiaikaiseen henkeen sisustetun ravintolan, jonka henkilökunta on pukeutunut keskiaikaisesti....jopa kuolema tai mikä viikatemies mustaan viittaan ja huppuun pukeutunut olio se olikaan, kulki ravintolassa. Pelottavaa s015.gif Söimme lammasta. Kaikki seurueestamme olivat syöneet huonosti valmistettua lammasta monta kertaa, joten uskoimme tarjoilijaa, joka sitä meille suositteli. Eikä turhaan. Lammas oli taivaallista c080.gif Aperitiivina oli hunajaolut, mutta lammas huuhdottiin mainiolla täyteläisellä chileläisellä punaviinillä alas. Tarjoilu pelasi ja oli ystävällistä ja hintataso oli kohdallaan. Ei voi muuta sanoa kuin että SUOSITTELEN!

Viro on kaunis maa. Muutama vuosi sitten kävin majakkamatkalla mm. Hiiumaalla ja kiersimme hengästyttävällä vauhdilla monta majakkaa läpi. Virolaiset eivät hyvällä miehitysaikaa muistele, mutta se oli virolaisen rannikkoluonnon pelastus. Suomesta ei juuri mistään enää löydä rantaa, jotka olisivat niin luonnontilaisia kuin Virossa. Mutta aika on muuttunut myös siellä ja rantoja myydään kiihtyvällä vauhdilla...

1570852.jpg

Oli synkkä ja myrskyinen yö.... Tahkunan majakka Hiiumaan rannikolla.