Ei nyt ihan, mutta ryhmäruusukokoelmani kasvoi eilen 400 %.

1618038.jpg

Oikealla tummanpunainen Nina. Siitä vasemmalle honkkarista ostetut hennon vaaleanpunainen Pernille Poulsen, puna-valkoinen Rose Ga...no (en saa selvää koko nimestä) ja sitten kelta-punainen Peace. Noissa honkkarin ruusuissa on nuppu, joten jos vain onnistaa, niin näkee piakkoin ovatko värit sitä mitä lapuissa.

Honkkarin ruusut olivat 4 e/kpl eikä mitään hajua ovatko miten talvenkestäviä vai eivät. Hautaan ne kuitenkin syvälle ja hoidan niitä ohjeiden mukaan talvipeittoineen päivineen. Ja istutan tuohon suojaisimpaan "leikkikehään", joka on talon sisäkulman puolella. Sitten katotaan onko ensi keväänä mulla yhtään ruusua. Jos ei, niin sitten hankin tilalle jotain kestävää pientä pensasruusua.

 

1618057.jpg

Mie tykkään hirveesti akileijoista. Pihalta löytyy maatiaskantaa valkoisena, sinisenä ja vaaleanpunaisena. Tätä jaloakileijaa en pystynyt vastustamaan agrimarketin hyllyllä, mukaanhan se oli otettava. Se on ihanan mansikanpunainen valkoísella sisuksella. Toivottavasti saan sen talvehtimaan. Siemenpalkoja siinä on jo, joten täytyy ottaa nekin talteen.

 

1618060.jpg

Kuistin seinustalle laitoin jo kuukausi sitten lumihiutaletta, punaisen orvokin ja persiljan. Lumihiutale otti vähän takkiinsa toukokuun alun pakkasista ja on aloittanut uuden kasvun vasta äskettäin. Suosittelen persiljaa kukkaistutuksiin. Sen rehevä ja syvänvihreä olemus täydentää hauskasti muita kasveja.

 

1618073.jpg

Tässä tämä suurin urakka lähes valmiina. Ei puutu kuin mullat leikkikehistä ja istutukset. Nurmikonreuna tarvii vielä hakata lapionterällä suoremmaksi.

Täytyy sanuva, notta tulloo ihan hoidetun näköönen piha e030.gif