Niin se vaan on, että kesä alkaa olla mennyttä ja on alettava valmistautua talveen. Pihan värit ovat tummuneet ja onpa ruskan värejäkin jo näkyvissä. Koivut karistavat ensimmäisiä keltaisia lehtiään ja villiviinissä on muutama punainen lehti. Haikeaa, haikeaa... Miksiköhän se onkin joka vuosi samanlaista kesän jälkeen? Vuodenajathan ne juuri tekevät Suomestakin ihanan paikan asua.

Mutta vielä on pihalla elämää ja uusia kukkia avautuu päivittäin.

1842391.jpg

Keltaruusun ostin alesta kahdella eurolla. Joku on näköjään ehtinyt jo nikertää terälehtiä...

 

1842397.jpg

Harsokukka reuhahti juuri sellaiseksi kuin toivoinkin ja kun ruusutkin vielä kukkivat, niin nyt se näyttää  isolta kukkakimpulta. Pernilla Poulsen kukassa ja Nina Weibullit aloittelevat kukintaansa usealla nupulla. Taustan vaaleanpunaiset kukat ovat suopayrttejä.

 

1842403.jpg

Ruiskukkasekoitus sisälsi tänä vuonna vaikka mitä värejä. Aivan kaikkia en saanut vielä edes kuvattua. Sieltä löytyy näiden lisäksi vielä mehukas viininpunainen ja aivan kalpea liila. Eikä noista sinisistä taida mikään olla edes se oikea alkuperäinen ruiskukansininen?!

 

1842406.jpg

Pioniunikko? Pussinkupeessa kukan kuva oli aivan kuin pioni ja yksivärisen hennon vaaleanpunainen. Tämä näyttää värivirheelliseltä tyllihameelta....

 

1842409.jpg

Mikäs tämä sitten on? Sen PITÄISI olla pioniunikko senkin...

 

1842413.jpg

Jokunen lilja pääsi kukkaan asti. Alkukesän riesana olivat joku rusakko ja muut jyrsijät. Liljanalut oli niistetty maata myöten ja ne yksilöt eivät tietenkään kuki. Vasta kun laitoin verkot ympärille pääsivät kukat kasvamaan rauhassa.

 

1842415.jpg

Köynnösruusu Pohjantähti lähti ryminällä kasvamaan. Se oli sellainen puolimetrinen taimi kotiintullessa ja reilussa kuukaudessa se on venähtänyt metrin lisää. Eipä tänä vuonna kuki, kieli pitkällä siis ensi kesää odottelen.

 

1842421.jpg

Viime vuonna sain eräältä blogiystävältä vaihdossa tämän kirjavakukkaisen pelakuunpistokkaan. Pistokas ei ole järin hirveästi kokoa vielä kasvanut, mutta 2 valtavankokoista kukkaa se innostui tekemään. Tykkään tästä, kukka on niin kauniin herkkä.

 

1842429.jpg

Mammankullan kisuherrat ovat mummolassa hoidossa reissun ajan. Koska meidän Prinsessa ei siedä muita kissoja (Raitapaita ei varmaan olisi ollut juuri moksiskaan), piti kisuherroille järjestää oma lounge. Heinäkuussa Vävy ja Mammankulta pesivät navetan entisen kanalan putipuhtaaksi ja sinnepä sitten olikin mukava kisujen asettua. Lattialla on iso paksu matto (vanha olkkarin matto), nukkumalaatikoita ja ikkulaudalla lämpöalustainen tähyilytasanne. Ensin kaikki oudot äänet jännitti heitä, mutta nyt ovat jo kuin kotonaan. Kerrostaloasumisen jälkeen pojilla lienee olotila kuin olisivat päässeet kesäleirille. Minä vietän iltaisin heidän kanssaan tovin ja pojat kehräävät ja kiehnäävät onnellisina. Lienee heillä kotiväkeäkin ikävä, mutta viikko vielä ja sitten he pääsevät kotiin.

 

1842440.jpg

Pihlajanmarjoja tulee tänä vuonna runsaasti. Pari hämppyäkin näyttää ängenneen kuvaan (tertun alaosassa).

Lomailen ensi viikon. Mukavaa elokuun loppua kaikille!