Tässä alkaa mennä sekaisin näiden lehtikaktuksien kanssa, kun alkaa tuntua siltä, että melkein joka juhlaan on kehitetty oma kaktuksensa. On pääsiäiskaktusta, joulukaktusta, marraskuunkaktusta, syyskaktusta...ja mitähän vielä?

Tämä valkoinen on kuitenkin pääsiäskaktus, joka ei kukkinut pääsiäisenä. Killuttuaan kesän omenapuun oksassa syyskaktuksen kanssa se rykäisi 30-40 nuppua, jotka ovat nyt siis lokakuussa auenneet. Nättihän tuo on, ei siinä mitään, mutta nämä nimikkeet saa heittää romukoppaan, sillä kaktukset päättävät itse milloin kukkivat.

1988828.jpg

 

1988836.jpg

Tää on sitte se syyskaktus. Päätti sekin kuitenkin kukkia nyt syksyllä eikä pääsiäisenä. Ajattelin nimittäin, että kaverit ovat kesän aikana vaihtaneet kukkimisvuoronsa päikseen.

Hommasin keväällä verikurjenpolven enkä kyllä ymmärtänyt miksi sillä semmonen nimi on. Nyt ymmärrän. Sen lehdet ovat syksyllä aivan verenpunaiset kuten näkyy.

1988855.jpg

Kunhan näitä on penkillinen, niin näky on komea.

 

1988867.jpg

Viimeset liljat kukki pari viikkoa sitten. Oikein hehkuvan sitruunankeltaiset kukat olivatkin. Tuo pahanonnenpenkki saa ensi kesänä muutaman tomaatintaimen. Ikinä ennen ei ole kaikenmaailman rotinkaiset pyrkineet syömään näin paljon kukkia ja taimia kuin tuossa penkissä tänä kesänä. Aikaisemmin kun siinä oli tomaatteja niin mahdolliset muut joukossa olevat taimet saivat olla rauhassa. Tänä kesänä kun oli vaan liljaa ja kärhöä ja orvokkia niin kaikki kävivät syömässä, etanoista jäniksiin. Orvokista oli yksi päivä katkottu kaikki kukat ja syöty joko kokonaan tai osittain. Sen tekee metsähiiri, olen ennenkin tavannut tämän ilmiön ja nähnyt otuksen melkein itseteossa.

 

1988883.jpg

Korujakin on tullut tehtyä harvakseltaan. Tämän korun teko ja suunnittelu vei aikaa ennenkuin sain haluamani helmet siihen. Mammankulta toi paua-simpukankuoren jenkkituliaisena ja siihen halusin kolmeen vaijeriin erivärisiä opaakkeja siemenhelmiä. Itseltä ei löytynyt, mutta yksi kaveri tuli avuksi. Hän tekee taidokkaita siemenhelmikoruja ja koska itse en niitä juuri tee, hän antoi sopivat helmet, jotka pujottelin vaijeriin. (On muuten semmosta hommaa, etten rupeaisi ammatikseni tekemään 15/0 kokoisten siemenhelmien pujottelua.)

1988905.jpg

Sitte vahanauhakoru, jossa roikkuu erivärisiä lasihelmiä, lähinnä sinisiä, vihreitä ja kirkkaita. Sammaltausta ei ole hyvä kuvausalusta kirkkaalla päivänvalolla.