Uusi lumi on vanhan surma. Näin on ajateltava tänäänkin, kun ikkunasta näkyy tammikuun näköinen maisema lumipyryineen. Vaan sunnuntaina oli ihana ilma. Se tuntui ihan tosissaan keväälle. Aurinko oli sulattanut tummia kohtia, vesi tipahteli jääpuikoista ja kasvoilla tuntui selkeästi auringon lämpö. Ah.

Aika hassuahan tämä oikeestaan on. Vuodenajat tulee ja menee ajallaan, yhtä varmasti kuin aina, mutta joka kerta ensimmäiset kevään merkit tuntuu kuin ihmeeltä. Että vielä se luonto herää ja kevät tulee tänäkin vuonna. Ei siis ole ollenkaan merkillistä, että ennen oikein tosi kauan sitten kevään tuloa juhlistettiin melkoisin menoin. Nykyiset pääsiäiset on aika vaisua menoa siihen verrattuna.

Tässä aamuhämärällä tärskähtäneessa kuvassa on ensimmäinen varma kevään merkki Hymy  Taimi, joka tällä kertaa on kelloköynnöksen taimi. Sain ystävänpäivätervehdyksen mukana siemenpussin ja päätin tällä kertaa olla ajoissa kelloköynnöksen kanssa ja istutin ne lähes samantein multiin. Pistin rasian kylppärin kaapin alle lattialämmityksen päälle ja unohdin sinne Nolostunut  Unohdus johtui siitä, että tiesin ennestään kelloköynnöksen olevan hidas itäjä. Viikonloppuna muistin vilkaista kaapin alle ja sieltä puski niskat kyyryssä yksi terhakka ja iso taimi. Marmeladirasian kansi oli kiinni kosteutta pitelemässä ja siellä taimiraasu tosiaan oli niskat luokilla yrittämässä vapauteen. Niinpä nostin rasian ikkunalle ja pituutta venähtikin parissa päivässä 5 senttiä lisää.

Siemeniä on mullassa melkein kymmenen, mutta vain tämä yksi on toistaiseksi pinnalla. Jospa ne muutkin sieltä tulisivat kun kerkiävät.

Kauppojen siementelineet pullistelevat tarjontaa ja on tullut hankittua jo pussi jos toinenkin.

Nämä kaikki on sellaisia, joita minulla ei ennestään ole ollut. Vasemmalta hämähäkkikukka, tsinnia, krassi "Alaska" (krasseja toki on ollut, mutta ei tätä kuolaamaani valko-vihreälehtistä) ja todella mielenkiintoisen näköinen sinisievikki, joka itseasiassa on musta valkoisin reunuksin. Tuota Alaskaa hamstrasin 5 pussillista, etten vaan jää tänä vuonna ilman, kuten jäin viime vuonna.

Viikonloppuna pitäisi kylvöhommia jatkaa. Viime vuonna en laittanut yhtään siementä multaan. Jaa miksikö? Oli varmaan jotain muuta tekemistä ja sitten oli  jo myöhäistä. 

Sunnuntaina oli ryhmämme näytelmäesitys naistenpäivän kunniaksi ja sain näin ihanan neilikkakimpun esityksen jälkeen. Haluan jakaa tämän teidän kanssanne. Olkaa hyvä!