Sunnuntaina lähdin ajelemaan aurinkoiseen aamupäivään kohti Jyväskylää ja Viherlandiaa. Silmissä siinteli kasvipaljous, siemenpussit ja puutarhatarvikkeet eikä minun tarvinnutkaan pettyä perille päästyäni.

 

Jo sisääntulossa vihreys ja värikimara lyö ihanasti silmille!

 

Kiinanruusut ovat ihania, mutta nämä hormoneilla kasvatetut eivät kestä elossa kovinkaan pitkään, ainakaan minulla.

 

Letitettyjä puita oli vaikka minkäkokoisia, lieneekö muotia tuo vääntely. Samoin bonsaita löytyi vaikka minkäkokoista. Minä en henk.koht. tykkää runnelluista ja väännellyistä kasveista. Bonsain typistely tuntuu jo ihan kasvinrääkkäykseltä. Minusta kasvin pitää saada kasvaa vapaasti ja jos sitä joutuu leikkaamaan, niin sitten leikataan reilusti kuollut tai muuten pakosti otettava oksa pois. Mutta bonsaithan on alunperin lähtöisinkin Kiinasta, joissa naisten jalatkin ennenmuinoin väänneltiin ja typisteltiin kuin bonsait.... Tuossa lavalla on myös tosi kauniita huonekalloja.

 

Lähikuva kallasta.

 

Vaikka olin jo muutenkin ihan hurmiossa kierrellessäni ympäriinsä, niin tullessani kasvihuoneen ovelle meinasin pökrätä. Kukantaimia silmänkantamattomiin ja etualalla monenvärisinä säihkyvät jalopelargonit. Pitihän niitä yksi itsellekin ottaa, varsinkin, kun pelakat olivat Viherlandian omaa tuotantoa.

 

Tällä suunnalla oli kirjavalehtisten pelakoiden taimia ja haalin niitä koriini 3 kpl. Kassalla sain sitten kuulla, etteivät ne ole vielä myynnissä... Olisivat laittaneet edes jonkun lapun siitä näkyviin Päättämätön  Luovuin ihanuuksista tosi pitkin hampain. Uusi reissu siis edessä, sillä minun on pakko saada Happy Thought, Pink Happy Thought ja Mr Pollock.

Siemenia ja mukuloita oli joka lähtöön. Hinnat vaan olivat aika taivaalliset joidenkin siemenien kohdalla. Pussi kuin pussi maksoi väh. 85 snt ja kallein pikkupussi oli 6.5 €.

 

Pöydällinen lihiksiä.

 

Tämmöinen kärpäsloukku meillä oli joskus, mutta kun se kuukahti heitimme sen pois. Se oli hölmöä, sillä kärpäsloukun tapa on sellainen, että kuolee ja kasvaa sitten uudelleen. Meidän olisi vain pitänyt odottaa, ehkä se olisi kasvattanut uudet leuat.

 

Isot kannut Cool

 

Ja olihan siellä tietenkin orkideoita. Ei se varsinaisesti mikään orkideaharrastajan paratiisi ollut. Oli vain tavanomaisia perhosia, venuksenkenkiä, kymbsejä ja pari vandaa. Nämä miltoniat oli kyllä sieltä herkuimmasta päästä. Koska oma miltoniani kuihtui syystä tai toisesta hengiltä, en mielinyt enää ottaa sellaista. Kauniita ne kyllä ovat.

 

Ihanan hehkuva tuo miltonian kukka.

 

Kymbsin kukkakin on nätti. Nämä on niitä, joita kukkakaupoissa näkee pikkupulloissa tai kukka-asetelmissa.

 

Torsti on vähän ikävystynyt. Viidakkohuoneessa oli 2 kakadua, kumpikin omassa häkissään. Tässä siis Torsti. Vaatii linnuilta pitkää pinnaa olla semmoisen hälinän keskellä ilman pahempaa häiriökäyttäytymistä. Seurasin miten lapset roikkuivat verkossa ja taputtelivat häkkiä jatkuvasti ja metakka oli korviahuumaava. Sori vaan kaikki lapsiperheelliset, mutta joskus tuntuu, että näitä pikku kullannuppuja voisi jotenkin suitsia yleisillä paikoilla sekä opettaa eläinten lähellä olemista.

 

Tässä osa omasta saaliistani. Pikkuinen n. 20-30 cm korkea käpypalmu, punainen piikkikruunu ja ohikukkinut venuksenkenkä (äärioikealla). Ja koska en saanut niitä kirjavalehtisiä pelakuita, otinhan mie sitten niitä tavallisia pelakuun taimia 2 kpl, Samban (kukka t.punainen) ja Bluesin (kukka sinipunainen).