Kyllä se tästä minunkin lintutieteilijän ura urkenee. a015.gif Eilen kiinnitti huomioita pihakoivussa kuuluva notkea laulunkiekaisu, josta joku oli löytävinään englanninkielisen tokaisun pleased-to-meet-you. Laulu on tosiaan hauskan kuuloinen, mutta itse lintu vasta kaunis onkin, vaikka varpunen onkin. Näitä punahuppuisia (uroksia tietenkin) oli peräti kaksin kappalein ruokailemassa pellonreunassa ja tuo punainen on luonnossa aivan verenpunainen. Eivät olleet kovin arkoja ja pääsin kiikareilla heitä tutkimaan aika läheltä. Tänä aamuna kiekaisut jatkuivat, ehkäpä naaraskin löytää paikalle ja saan oman punavarpuspesueen.

609383.jpg

(Kuva: Jukka Brunell)

Pihapiirissä pesiikin jo sinitiainen, kirjosieppo ja hiukan epävarmat ovat leppälintu ja harmaasieppo. Harmaasiepon pesä resottaa villiviinissä vielä korjaamattomana ja tyhjillään, mutta aikaisempien kokemusten perusteella vanha pesä kelpaa monena vuonna.

Tästä päivästä lähtien minäkin julkaisen blogissani vain omat korttini sekä blogittomien vaihtokavereitten kortit. Alan mennä ihan sekaisin julkaisujen kanssa, ehkä se näin pysyy hallinnassa. Vaihtokavereitten kortit yleensä löytyvät heidän blogeistaan, johon pistän aina luvan saatuani linkin.  

Ingridhan Minä-vaihtoon tein (tietysti) merellisiä käyntikortteja.

609746.jpg

Paperi40 kanssa aiheena kissoja, koiria, hevosia ja lintuja.

609756.jpg

Vanillan kanssa kaupungit ja aakkoset.

609763.jpg