Olen asunut Tuulenpesässä jo kohta 12 vuotta, mutta vasta viime syksynä istutin ensimmäiset tulppaaninsipulit koko historian aikana. Ei pitäisi noudattaa liian orjallisesti pussin istutusohjeita: Sipulit 10 cm syvyyteen ja väli 10 cm tai jotain. Nyt on kylvös harvaa kuin kanan hampaat. Syvimmällä kykkineet puskevat lehtiään pinnalle vasta nyt, kun osa jo lopettelee kukkimistaan. Ensi syksynä tökin lisää sipuleita vieriviereen ja paljon matalampaan.

1608395.jpg

Tässä pinkkivalkea yksilö. Näitä on tällä hetkellä 2 kpl.

 

1608397.jpg

Tämä tulenpunainen tulppaani oli tuoreena kaunis. Kukan malli on suippo ja terälehdet teräväkärkiset.  Tämä yksilö alkaa olla jo nahistunut, sillä nämä nousivat ensiksi.

 

1608399.jpg

Tämä on yksivärisen oranssi. Näitäkin on 2 kpl. Jännityksellä odotan mitä muita värejä vielä on tulossa. Muistini mukaan mustanviolettia oli ainakin. Nyt on kukassa ainoastaan yksi puhtaan violetti, jota en muistanut kuvata.

 

1608401.jpg

Heh. Nämä siamilaisnarsissit hymyilyttävät. Yksi varsi on tehnyt 5 päätä. En tiedä onko tuo normaalia käytöstä vai onko tämä joku hormoonihäiriöinen sipuli. Mutta ulkonäöltään tämä on kuin runoilijannarsissi, josta tykkään hirmuisesti.

 

1608404.jpg

Alkukesän kauneimpia ja hehkuvimpia kukkijoita on tämä kultatyräkki.

 

1608411.jpg

Omenankukat odottavat vierailijoita...niitä ei vain näy. Kimalaiset ovat niin vähissä, ettei ole tosikaan. Olen tarkkaillut puutarhan tilannetta. Aikaisempina vuosina kukissa kävi kova kuhina ja pörinä. Tänä vuonna olen nähnyt yhtäaikaa vain 2 kimalaista häärimässä marjapensaissa. Ampiaisia en ole nähnyt vielä yhtäkään. Tilanne on todella huolestuttava, koska pölyttäjien vähyys ei vaikuta pelkästään puutarhakasveihin, mutta myös metsämarjoihin. Mustikan tärkein pölyttäjä on kimalainen.

 

1608555.jpg

Miksi yksi lemmikin keskusta on keltainen ja muut valkoisia?

 

1608415.jpg

Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä...mutta entäs jos niitä on rivi?

 

1608418.jpg

Klematis innostui tänä vuonna kukkimaan kaksin käsin.

 

1608422.jpg

Maahumala löysi rapunpielen lohkeamasta itselleen sopivan kasvualustan. Nättihän tuo on siinä...

 

1608428.jpg

...mutta mitäs siellä lehden alla oikein puuhaillaan?!!

 

1608407.jpg

Viikonlopun työmaa aukesi tästä. 17 tonnia mursketta. Huh hah hei ja lapio heilumaan. Onneksi kuormurisetä levitti autolla suuren osan ajotien kohdalle. Riitti sitä lapion heilutustakin silti ihan tarpeeksi.

 

1608435.jpg

Murskeen ansiosta sain tasattua kriikunapuiden katveeseen 4:lle puulaatalle paikan. Laattojen koko 80*80 cm, joista tuli äkkiä valmis terassi. Naapurin emäntä kahlasi iltasella pellon poikki pikavisiitille ja aukaisimmekin terassikauden nauttimalla pikarilliset puolukkalikööriä  a010.gif

Nuo kalusteet ovat vain ikävä silmätikku. Muoviset on huolettomat, mutta ei niin kovin kauniit. Pitääpä lähteä silmäilemään uusia.

 

1608557.jpg

Heinikossa on kissapeto, suuri ja vaarallinen....