Katto on melkein valmis. Timpuria ei voi kuin kehua, sillä hän on taitava, tarkka ja ahkera. Olen niin tyytyväinen kuin olla voi. Tämä on kyllä kylän komein katto.

1536943.jpg

Maanantai-iltana katto joutui jo melkoiseen tulikokeeseen. Se oli keskeneräinen ja illalla tuuli tosi lujaa, ihan myrskylukemissa. Mutta pellit eivät meinanneetkaan lähteä, vaikka reuna oli leveälti auki ja tuuli pääsi esteettä peltien alle.

Pihakin näyttää paremmalta, kun ruoho alkaa vihertää ja peittää pahimpia traktorin ruhjomia kohtia. Mursketta en ole vielä päässyt tilaamaan, sillä odotan, että kattohomma on valmis ja työkoneet ja tarvikkeet ovat häipyneet pihalta. Eniten pelkäsin navetan seinustalla kasvavien kotkasiipisaniaisten ja villiviinin puolesta, koska traktori kulki edestakasin hyvin läheltä seinää. Kotkansiivet selvisivät aika hyvin, mutta villiviini menetti monta vartta. Traktorinrengas oli ruhjonut ne ihan sälöiksi d015.gif Pari kolme paksuinta, jotka kasvoivat melkein kiinni seinässä selvisivät ehjin nahoin. Mutta villiviini on sitkeä ja tämäkin selviää tästä. Jo ensi kesänä se kasvattaa uusia versoja tukuittain.

Viime syksy on näköjään minun muististani kadonnut. Eli että mitä tuli istutettua. Luulin laittaneeni pelkästään tulppaanin sipuleita, mutta yhdestä penkistä tulvahtikin esiin erivärisiä narsisseja! On perinteistä koko keltaista, sitten sellaista jossa on oranssi torvi ja keltaiset terälehdet. Nämä ovat kuitenkin mielestäni kaikkein kauneimmat.

1536984.jpg

Olen kääntänyt ja vääntänyt uusia kukkapenkkejäkin rutosti. Raastanut vuohenputken ja juolavehnän juuria kottarikaupalla. Viime viikon yllätyskesä innosti ostamaan jo uusia taimia, jotka joutuivatkin takaisin sisätiloihin odottamaan aikoja parempia.

1536995.jpg

Tässä kassissa on purkillinen mehitähtiä, 3 kuunliljaa ja jalokärhö nimeltään Niobe. Sillä on suuri yksinkertainen ja hehkuvan punainen kukka. Se vain pitää muistaa peitellä talveksi. Rohkaistuin ostamaan jalokärhön, sillä raatona alesta ostamani kärhö Hagley Hybrid näytti selvinneen myös viime talvesta. Se kukki viime kesänä erityisen komeasti tämmöisillä kukilla.

1537024.jpg

Lienenkö ollut kesämielellä, kun minä hankin oman sammakkoprinssin. Tämä lähemmäksi sammakkoprinssiä minä en muuten edes haluakaan. Tästä voi olla varma, että vaikka sitä kuinka pussailee, se ei muutu röyhtäileväksi takapuolensa raapijaksi. Ja asentokin sillä on tyypillinen kuin näillä "prinsseillä" yleensäkin, rennosti kädet niskan takana sitä vain löhöillään....

1537036.jpg