Koruilijoiden blogeissa olen nähnyt näitä elämänpuita erivärisinä ja ne näyttivät kaikki oikein kauniilta. Niinpä piti minunkin tehdä oma versioni.

2015625.jpg

Tässä puussa on (tietysti) itseväännetty kehys hopeoidusta kuparilangasta. Kivet ovat kuukivi- ja vuorikristallisiruja. Elämänpuu ripustetaan kaulaan nahkanauhasta. Riipuksen halkaisija on 4 cm ja mielestäni se onnistui näin ekaksi tekeleeksi tätä laatua oikein mukavasti. Tätä oli kiva näprätä.Taidanpa tehdä muutaman lisää, erivärisistä kivistä tietysti.

Elämänpuun kuvaustausta on kiinanruusu. Onnistuin vihdoin ja viimein saamaan pistokkaan oikein vanhasta kiinanruususta, siitä perinteisestä hehkuvanpunaisesta, jossa on kerrotut kukat. Semmoinen oli minunkin mummolassani: Kattoon saakka ulottuva puu, joka kasvoi isossa saavissa. Kun se kukki, se oli aivan täynnänsä noita punaisia kukanröllyköitä.

Ensimmäinen saamani pistokas kuoli, mutta toinen yritys onnistui ja on nyt hyvässä kasvussa. Tekipä se heti juurruttuaan 3 kukkanuppuakin, josta 2 putosi pois jo varhaisessa vaiheessa, mutta 1 oli viittä vaille aukeamaisillaan ennenkuin se karisti senkin pois. Kasvilla oli tuolloin mittaa n. 20 cm ja se oli juuri päässyt multiin vesilasista, joten melkomoisen uhkarohkea yritys se oli.