Eipä minunlaiseni ihmisen mielikuvituksen herättämiseen tarvitse paljoa. Kävin eilen työmatkalla ja istuin aikaisin aamulla naamaani restauroimassa. Tv:stä ei tullut kuin radiolähetyksiä ja sattui ylen ykkösellä olemaan aamuhartauden aika. En viitsinyt nähdä vaivaa kanavan vaihtamiseksi ja kuuntelin sitten puolella korvalla mitä papilla oli sanottavaa. Nyt kaikille tiedoksi sellainenkin asia, etten minä usko mihinkään eikä minulle ole juuri mikään pyhää. Niinpä mielikuvitukseni villiintyy joidenkin mielestä aika sopimattomistakin asioista.

Tällä kertaa äänessä oli 2 pappia, aviopari, ja puhe oli tasa-arvosta. Miespapin ilmaan heittämä lause: "Eevaa ei suinkaan luotu siksi, että Aatamilla oli tylsää." nyrjäytti sovinnaisena jonkun aikaa kulkeneen sivupersoonani ja tuloksena on tämä tarina Eedenin salatut elämät eli mitä paratiisissa itseasiassa tapahtui. Tein kirjoituksilleni oman sivuston ja keskitän ne kaikki jatkossakin tuohon blogiin. Jatkossa tie sinne löytyy sivupalkin laatikosta, nimella Kynän jälkiä eli Täti Vihreän sivupersoona.

Mutta saarna sai minut miettimään, että mistäs pappi sen niin varmasti tietää miksi Eeva luotiin. Tasa-arvo on aina tässä maailmassa ollut ihan hakoteillä ja nykyisinkin vallitseva tasa-arvo on toisinaan hyvin näennäistä. Sanoisin, että niin tässä kuin monessa muussakin asiassa kaikkivoivan olennon suunnitelmat ovat menneet aika pieleen.

Mutta se siitä. Takaisin muihin asioihin.

Teinpä tuossa villasukkainventaarion. Monta paria on jo tullut annetuksi poiskin, mutta onpa noita vielä jäljellä. Suurin osa on tehty Nalle-langasta, joka on minusta mukavan ohutta ja kivaa kutoa.

709215.jpg

Villasukkien kutomisesta on tullut ihan himohommaa, varsinkin senjälkeen, kun kantapäänkokoinen aukko täyttyi eli sain älliini eli muistin miten se tehdään. Netti on todella hyödyllinen kapistus. Sukkaa tulee koko ajan enkä enää osaa katsella telkkua ilman kudinta.

Mansikkasato on tänä vuonna aika mukava. Ostin viime vuonna 5 taimea ja nyt niitä on 27. Kova rönsyämään tuo mansikka. Kaikki taimet eivät tee marjaa, mutta tuonkin kokoisesta penkistä tulee varmaan pari litraa. Kasvatan mansikkani tällaisessa tornissa. On helppo kitkeä ja kiva katsella. Ensi vuonna laajennan mansikkamaata seuraavallekin portaalle, jossa kasvaa nyt kesäkukkia ja pelliksiä. Taustalla pörhöttää kissanminttu (Nepeta), joka on jo liiankin suuri tähän torniin. Vaan kauniita sinisiä kukkia se tekee.

709225.jpg