Hyvälaatuinen asentohuimaus ei ole yhtään kiva, vaikka ei terveydelle vaarallinen ilmiö olekkaan. Viime kesänä koin semmoisen ensimmäisen kerran ja säikähdin sitä niin maan perusteellisesti. Onneksi se tulee harvoin, mutta kun se tulee, menee päivä pilalle.

Tänä aamuna kumarruin suihkussa ylösalaisin huuhtelemaan hiukseni, kun se iski jälleen. Jos voitte kuvitella miltä tuntuu istua karusellihevosen selässä, kun karuselli kiitää ympäri n. 80 km tuntivauhtia, niin silloin tiedätte miltä asentohuimaus tuntuu. Putosin polvilleni ja hetken pideltyäni seinistä kiinni kieputus lakkasi, mutta oksettavan ellottava olo jäi asumaan sisälle ja päässä pyörii lievästi hetkittäin edelleen.

Tutkin asiaa ja sain selville, että vika sijaitsee korvassa sijaitsevissa kaarikäytävissä. Ne antavat tietoa aivoille missä asennossa ollaan. Asentohuimauksen aiheuttaa nesteeseen kiteytyneet pienet sakkamuruset, jotka jumiutuessaan johonkin putken kohtaan saavat aivot  hämmentymään ja sitte mentiin.

Parannusta tai lääkettä tähän ei ilmeisesti ole. Jollain asentoharjoituksilla voi parantaa niiden sakkojen häviämistä vaarattomimpiin paikkoihin.

Mutta enpäs anna tuon haitata tahtia.

Olen kuullut joidenkin valittavan, että miten auringoton ja harmaa tämä talvi on ollut. Pötyä. Tällaisia kuvia nappasin viime viikonloppuna.

1353345.jpg

Aarniometsän tuntua melkein kotiovella.

1353382.jpg

Kuusenoksassa roikkui timantti.

1353354.jpg

Seisoin metsässä ihastelemassa huikean sinistä taivasta, kun sain silmiini korpin. Se kronkahteli ja liihotteli hetken paikalla, ilmeisesti kaveria etsien. Myöhemmin kuulin sen jossain lähellä puun latvassa jatkaen kaverin kutsumista. Eiköpähän se siinä onnistukin. Korppeja on meilläpäin useita.

Toissa-aamuna töihin lähtöä valmistellessa silmiin osui auringonnousu, jonkalaista pääsen harvoin todistamaan. Olen aamu-uninen ja auringonnousut menevät yleensä sivusuun. Työaamuina niitä pääsee näkemään, mutta ei aina kerkiä kuvaamaan. Nyt sieppasin kameran ja otin muutaman ruudun. Värit ovat sanoinkuvaamattomat.

1353375.jpg