Prunella modularis eli rautiainen. Lueskelin eilen Suomen lintujen ja kasvien nimityskäytäntöä. Nuo latinankieliset nimitykset ovat todella hupaisia ja voi vaan miettiä mihin ne perustuu. Ja vaikka niittyhumalalla (Prunella vulgaris) on sama sukunimi kuin rautiaisella p020.gif, eivät ne silti ole sukua.

Kesäinen sade ja lämmin tuuli sai luonnon riehaantumaan yhdessä päivässä. Metsä raikuili ja kaikuili monenlaisen "melodisen pikkuluumun" lauluista. Talven jälkeen tällaisina päivinä sitä tuntee elämisen erityisen elämisen arvoiseksi.

590807.jpg

Eilinen ilta oli oikea ilon ja riemun päivä sitten muutenkin. Postilaatikko oli ylen ängeten täynnä eikä kuitenkaan mukana ollut yhtään laskua! Sarin Minä pienenä -deco matkasi luokseni, Marillan vaihto ja Tant Röd oli innostunut korttien tekoon ja laittanut kauniissa kesäisessä lähetysrasiassa ne minulle. Voi mikä onnenpäivä tosiaan.

Marilla oli laittanut jokaisen korttinsa omaan pieneen taskuun, jossa oli leimasinkuva päällä. Ovat kyllä niin somat, että nekin on laitettava näiden nättien korttien kanssa näkyville. Aiheina meillä oli Tunteet ja Virkistys. Varsinkin tuo kankainen jäätelömalja on tosi ihastuttava.

590801.jpg

Tant Röd oli tehnyt normaalikokoisia kortteja. Romanttisia ja kauniita. Juuri sellaisia, joita voisi onnittelukortteina antaa, mutta eihän näitä voi. Ne ovat MINUN. Ja lähetyslaatikko on ihana.

590803.jpg

Minulla on tällainen santtu. Huomasin vasta nyt, että miten hirveästi se kukkiikaan. Kukka muistuttaa ruusunkukkaa ja värikin on ihanan hempukka.

590827.jpg