Kaikki te, joilla on sähköpostiosoite gmailissa, huomio! Kaikki mitä kirjoitatte sähköpostinne välityksellä toiselle osapuolelle saattaa löytyä netistä julkisena tietona.

Näin kävi Mammankullalle. Täti Punainen, joka on Mammankullan täti, törmäsi netissä tuttuihin nimiin (Mammankullan ja Vävyn) ja heidän henkilökohtaiseen keskusteluunsa, joka oli käyty sähköpostin välityksellä. Täti Punainen ei nyt muista tarkalleen mistä sähköpostikeskustelu löytyi, mutta taisi olla jossain sfnet:in puolella. Ja kyseessä oli todellakin sähköpostit, joita tyttö ja vävy olivat toisilleen lähetelleet, ei siis mikään chatti tms.

Me kaikki olimme äimän käkenä miten se voi olla mahdollista, mutta gmailin käyttäjäehdoissa lukee näin:

11.1 Asiakas säilyttää tekijänoikeutensa ja muut mahdollisesti jo omistamansa oikeudet Palvelussa tai sen kautta lähettämäänsä, liittämäänsä tai esittämäänsä Sisältöön. Lähettämällä, liittämällä tai esittämällä sisältöä asiakas myöntää Googlelle pysyvän, peruuttamattoman, maailmanlaajuisen, rojaltivapaan ja ei-yksinomaisen oikeuden jäljentää, mukauttaa, muokata, kääntää, julkaista, esittää ja levittää julkisesti mitä tahansa asiakkaan Palveluissa tai niiden kautta lähettämää, liittämää tai esittämää Sisältöä. Tämä käyttöoikeus on tarkoitettu siihen yksinomaiseen tarkoitukseen, että Google voi esittää, levittää ja markkinoida Palveluja, ja se on kumottavissa määrättyjen Palvelujen osalta niiden Lisäehdoissa määritellyin tavoin.

En tiedä onko tuo ohitettavissa mitenkään, mutta ettette törmäisi ikäviin yllätyksiin, olkaa tarkkana. Mammankulta päätyi ottamaan uuden sähköpostin toiselta palveluntarjoajalta.