Tiiättekö mitä tuo tarkoittaa? Muistan äidin käyttäneen tuota sanaa, kun jotain juttua ei olisi millään viitsinyt tehdä. Äiti on kotoisin rajan taakse jääneestä Suomesta, Karjalasta. Lienee siis käytetty siellä enemmänkin.

Minua on alkanut iltaisin kehtuuttaa ja kohta lisäksi pelottaa, että piha jää tuolle mullosasteelle. Minä kun en osaa ottaa rauhallisesti, vaan jos jotain tehdään, se pitää saada valmiiksi nyt ja heti ja just. Ja kun eilen en jaksanut millään enää mennä talikonvarteen puoli kahdeksalta illalla (tulin vasta silloin töistä kotiin), niin nyt rupeaa tuntumaan siltä, ettei mikään valmistu. No valmistuuhan se tietenkin. Ensi viikon olen lomalla ja sitten jaksaa taas riehua pihalla. Ensi viikolla pitää tilata jo murske, joten töpinäksi täytyy pistää.

Kattoremontti edistyy ilahduttavalla tahdilla. Kovasti timpuri on lyönyt kiilaa katolle. On vanha katto niin linkallaan vaikka mihin suuntaan. Timpuri ei halunnut lyödä peltiä niin kierolle katolle, vaikka minä sanoin, että ei sitä kukaan huomaa, niin timpuri sanoi, että huomaapas ja että hän ei alustaa oikasematta peltiä sinne laita. No ei sitten. Pellit pitäisi tulla vielä tällä viikolla pihalle. Alkaa kohta käydä ahtaaksi, vaikka iso piha onkin.

Nämä minun kotimussukat nukkui tänään taas tällasessa asetelmassa. Somia ovat.

1494613.jpg

Muhvineiti jo hiukan oikoi itseään, kun raplasin kameraa. Sekin nukkui ensin samanlaisessa kerässä kuin Raitapoika. Poika tuosta heräsikin nopeasti ja tuli ruokaa kerjäämään. Muhvi ei meinannut millään jaksaa nousta. Se nukkui melkein puoli tuntia vielä ennenkuin lähti liikkeelle.

Hitsinhitsi, kun pitäisi päästä kukkapenkkiäkin vähitellen tekemään näille liljoille. Olisin halunnut ostaa Stargazer-liljaa, mutta kaupassa olleet sipulit olivat jotenkin nahistuneita ja kuivan oloisia. Ostinpa siis tuota vaaleanpuna-valkoisen sävyistä sen sijaan. Siinä on jo terhakat pikkualutkin.

1494625.jpg

Kesäkukkien siemenpusseja. Erilaisia sekoituspusseja näyttää olevan 3. Ne ovat minusta kivoja, koska niistä kasvavat kukat ovat yllätyksiä.

1494659.jpg

Tuota pioniunikkoa minulla ei ole vielä koskaan ollutkaan. Kuvassa näyttää ihan pionilta kylläkin. Viime vuonna penkissä oli punapellavaa. Se oli kaunista. Tänä vuonna laitankin sinipellavaa vaihteen vuoksi. Ja ainiin...nuo elämänlangat pitääkin esikasvattaa, jotta ehtivät kunnolla köynnöstää. Vastikään elvistelin, etten tänä vuonna esikasvata mitään....hm.

Tykkäsin tosi paljon viime kesäisestä kukkasekoituspussista. Värien kirjo oli ihana.

1494764.jpg