Kun kesä loppuu, niin orkideat ne vaan parantaa kukkimistaan. On siis aika suorittaa pikainen katsaus kukkapöydälle. Reportterimme Täti Vihreä kävi haastattelemassa muutamaa ikivirkeää orkideaa, jotka parantavat kukkimistaan kuin sika juoksuaan.

892642.jpg

"Niin, täällähän sitä ollaan, loppuun rääkättyjen ja kukitettujen orkideoiden toipilaskodissa. Osa orkideoista näyttää olevan hyvinkin innoissaan kesän loppumisesta, mutta osa taasen näyttää hyvinkin umpimielisen jurolta. Saa nähdä saanko yhtään sanaa niistä puristettua. Mutta tässä ensimmäisenä vastaan tuleekin ihastuttava valkoinen perhoskaunotar. No päivää päivää. Sitä ollaan pukattu ihan noin monta kukkaa auki ja syksy on käsillä. Mites se nyt niin on käynyt.

- Mitäs se täti horajaa? Miehä oon kukkint talvest lähtie. Sokkeeks hää o? Tuon toise kukkavarre mie kuivati pois, ku alko nii tehä miel tehä iha uus. Tähä mie sainki enempi pittuutta ja nuppui ja koht onk kaik kukat auki. Ja näist mie aio pittää kiini kuule viel aika kaua. Kuha se pölväst hoitaja ei unoha miu kasteluain eikä myöskää lotisuta jatkuvast siel vespaljus, niin eihä täs o mittää hättää. Kukkii hojotettaa vaa.

Uh. No niinpä... Todella upea kukkavarsi ja paljon kukkia, se on tosi. Mutta mites tuo yksi iso lehti on noin pahannäköinen. Ikäänkuin rokonarpinen. Onko siinä joku tauti.

- Vai tauti!! Tää hoitajalanttu se meinas miut polttaa kevvääl ja kesäl. Vaik sille o sanottu, ettei myö siietä kovvaa paahetta, niin hää se vaa istuttaa meit tuos eteläikkunal. No sit hää kyl kiireest kiikuttammaa miutakii tän itäikkunal, ku o jo huonot housus eli lehti tän näköne. Ei kai täs muu auta ku aikasa kassella miks tää tuost muuttuu ja vähitelle nahistuttaa se pois. Mutta eihä siihe iha heti uutta kasva, jote hoitajal vaa terveiset et onk sit hyvä, mitä?!

Niin...niin...onhan se sellasta. Vahinkoja sattuu...

- Vai  vahinkoja! Sais sattua sille issellee, et polttais nahkasa. Vois kyssyy, et tuntuuks nyt hyvält.

Satunpa tietämään, että niin kävi hänelle kesäkuussa.

- No hyvä!!

Tuota...juu..kiitoksia, rouva...neiti...? Hyviä vointeja jatkossakin.

- Vie sille hoitajal sellaset terveiset, että pittää parempaa huolta meist jatkossa. Ei se ennää elokuus paksumpie verhoje laitto auta.

Huh. No niin. Täällähän sitten onkin kaksi todella värikästä kaunotarta. Mites se on kesä teillä siinä eteläikkunalla sujunut?

892706.jpg 

- No perskeles! Helekkarin kuumahan tässä on kykkiä. Toi kaveri tuossa sentään kiikkuu tuossa amppelissa vähän enempi varjossa, mutta tässä sitä ollaan joskus kun paistinpannulla. Vaikka eipä silti, kyllä mä lämpimästä tykkään.

Tuo valkoinen orkideaneiti valitti palovammoja. Onkos teille kummallekaan niitä tullut?

- Amppelikaverilla ei taida olla yhtään., mutta mulle on tullu pari. Ei ne haittaa ja niinhän sitä sanotaan, että "tässä naamassa arpikin kaunistus on", joten lisää vaan katu-uskottavuutta, hehe perskeles.

Teitä näyttää siinä olevan useampi samalla hyllyllä. Onko ollut tilanahtautta?

- No emmätiiä. Kun noi ulkohommissa olleet tunkesi sisälle, niin meinasin hermostua, kun ojentelivat ulokkeitaan naamaan ja joka paikkaan, mutta ei tässä nyt enää ole hätää, kun on tehty vähän järjestelyjä. En sitte tiiä, jos vielä tulee lisää porukkaa, että miten mahutaa. Toi hoitaja on kyllä yks pösilö, kun se vaan lisää hankkii, vaikka entiset meinaa rusentua.

No hienolta kyllä näyttää ja kukat on upeat. Hyvää jatkoa vaan.

- Joo. Kiitti. Pst, hei, voisit sanoa sille hoitsulle, et antais joskus jotain vähän järeempää blandista. Kun melkeen aina vaan sitä vettä se antaa...hehe perskeles...

Vai sillä tavalla.... Mutta täällähän me sitten tapaammekin vanhan tutun. Valkovihreä kuningatar Maudi näyttää oikein hyvinvoivalta ja hän on kasvattanut toisen päänkin! Hei Maudi, hauska tavata! Mitä kuuluu?

892746.jpg

- Voi kiitos, oikein hyvää. Tässähän se aika menee ihmetellessä ja miettiessä. Että mitä tekisi. Nii.

Jaa. Mutta tuo toinen pää on kyllä aivan näköisenne. Onko toisen pään kasvattamisesta ollut hyötyä?

- Voi toki. Kun minua aika usein ottaa päästä, niin useasti päästä on ottanut siksi, että on vain yksi pää, josta ottaa. Niin päätinpä kasvattaa toisen pään, on jotenkin helpompaa, kun ottaa kahdesta päästä päähän. Toinen pää on aika mykkä, mutta sen pään tehtävä onkin vain enimmäkseen ottaa päästä.

Hmm... Just? Kiitos. Näihin kuulumisiin siis päätämme tämänkertaisen orkideakatsauksen toipuvien orkideoiden hoitokodista. Täti Vihreä päättää täältä tähän ja lopuksi vähän kevennystä."

Miksi naisilta loppuu kuukautiset vaihdevuosien alkaessa?
- Täytyyhän verta riittää suonikohjuihinkin.

Miten puolen kilon rasvakudoksesta saadaan hyvän näköinen?
- Laitetaan siihen nänni