Löysinpä jälleen testin, tämmöisen peruskoulutestin. Nyt harmittaa. Minähän olen käynyt kouluni ihan liian nuorena! Tosin sen olen tiennyt ennen tätä testiäkin. Tällä iällä osaisi paneutua opiskeluun erilaisella asenteella sekä innolla. Mutta tällaisesta todistuksesta meikäläinen oikeesti näki korkeintaan unta. Huvittavinta on tuo matikan kymppi, kun oikeasti rähmelsin siinä aineessa koulu-urani läpi rimaa hipoen ja välillä tuntui, että rima oli teipattu kiinni tolppiin.... Äidinkielessä on aina nuo sijamuodot olleet pahoja eikä historian talonpoikasyhteiskunnan kiemurat aikoinaan auenneet täysin. Seiskat muuten rumentaa hirveesti tuota riviä. d050.gif

PERUSKOULUN PÄÄTTÖTODISTUS

Äidinkieli...............................7

Englanti.................................9

Ruotsi................................ 10

Matematiikka......................10

Fysiikka ja kemia................10

Biologia ja maantieto.......... 9

Historia ja yhteiskuntaoppi..7

Elämänkatsomustieto.........  9

Liikunta ja terveystieto.........9

Musiikki............................ 10

Kotitalous.......................... 10

Käsityö: tekstiilityö..............10

Kuvataide...........................10

Käytös ja huolellisuus........... 9

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Keskiarvo.......................... 9,2

 

Joo-o. Saiskohan vaihdetuksi sen aikoinaan saadun päättötodistuksen tähän...?

 

Loman alkupäivinä tuli tehtyä pari korttivaihtoa, mutta sen jälkeen ei ollut yhtään vaihtoa eikä kortteja tullut tehtyä eli takana on parin viikon "kuiva kausi". Blogistaniaan palattua äkkiä niitä vaihtoja alkoi kuitenkin vihkoon kertyä ja  nyt onkin askarteluntäyteinen viikonloppu edessä.

 

Miten te pidätte vaihtonne hallinnassa ja muistissa? Minulla on tämmöinen pieni sininen kirja.

 

843270.jpg

 

Tänne merkitsen kaikki vaihdot ja decot, vaihtokaverin yhteystiedot, mihin mennessä pitää palauttaa, lähetyspvm ja saatu pvm. Vihko alkaa jo uhkaavasti täyttyä, mutta ei hätää. Olen ostanut jo seuraajan, joka on lähes samanlainen. Tuo on kooltaan 11*15 cm, joten kulkee näppärästi käsilaukussa aina mukana. Jämäkät muovikannet eivät nuhraannu eivätkä taitu. Selkämyskierteen sisälle mahtuu kynä. Minä olen kokenut tällaisen vihkon ihan ehdottomaksi, jotta  vaihdot pysyvät edes jotenkin hanskassa. Olen nähnyt, että joillain on blogissa muistilista, mutta koska itse en ole koko ajan blogin tavoitettavissa, tämä manuaalinen versio on omaan käyttööni paras.

 

Se on korvaamaton ja olisin pulassa, jos se katoaisi. Niin meinasi kerran jo käydäkin. Kävin postissa laittamassa pari lähetystä matkaan ja jouduin siellä kirjoittamaan nimet ja osoitteet paikalleen. Seuraavana päivänä pengoin paikat ympäriinsä, kun vihkoa ei löytynytkään. Kylmä rinki ilmestyi...tiedättehän minne. Ihmettelin mihin hiivattiin se on voinut hukkua, kunnes muistin sen postireissun. Soitin heti postiin ja kysyin oliko löytynyt pientä sinistä muistikirjaa ja helpotuksen huokaus sentään, siellähän se oli.

 

Joten nyt kyllä osaan pitää sinisestä kirjastani huolen paremmin. Enhän halua teidänkään osoitteittenne joutuvan vääriin käsiin.

 

Laitoin päivitystä tuonne sivupalkin ATC-vaihtoihin. Sieltä löytyy omien korttieni lisäksi vain blogittomien vaihtokavereiden kortit ja blogillisten vaihtokavereiden kohdalla on linkit heidän sivuilleen. Näin siis mikäli linkittämistä ja julkaisua ei ole kielletty. Samoin kauan kaivatun Puutarhadeconi koristellut sivut löytyvät sieltä.

 

Eilen oli merkillinen ilta, valon puolesta. Aurinko ei paistanut suoraan, mutta oli kuin se olisi valaissut maisemaa ikäänkuin hiukan "katon kautta suunnattuna". En oikein osaa selittää, mutta valo kuitenkin houkutti ottamaan kuvia kukista, sillä ne suorastaan hehkuivat tässä valaistuksessa.

 

Tuoksuhernesekoituksessa on tänä vuonna paljon syvää punaista.

 

843299.jpg

 

Syyskaunosilmä rehottaa parhaimmillaan.

 

843297.jpg

 

Taivaan sävyt sai parhaiten kuvattua ikkunan kautta. Yläkulmassa ristihämähäkki, joka on asustanut kuistin ikkunassa jo pari viikkoa. Koska hän ei häiritse minua, en minäkään ole häätänyt häntä minnekään. Joka aamu ilmestyy ikkunanpokien väliin uusi ja kaunis verkko, johon päivän mittaan tarttuu isompaa ja pienempää ötökkää. Olenpa itsekin häntä ruokkinut pyydystämilläni kärpäsillä, joiden pitää olla elossa ja rimpuilevia ennenkuin Lukitar ryntää saaliinsa kimppuun ja muutamalla näppärällä kiepautuksella kääräisee evään pakettiin. Kiehtovaa on seurata hämähäkkein elämää.

 

843311.jpg