Kävin eilen ystävättäreni kanssa kahvilassa maailmaa parantamassa. Valitsimme kahvilan, joka oli vastikää aloittanut toimintansa ja saimmekin kokea erittäin positiivisen ja Suomessa harvinaisen yllätyksen.

Tilauksen jälkeen olimme ihmeissämme, kun meidät rahastettiin ja passitettiin pöytään ilman kahvejamme ja leivonnaisiamme. Istuimme ihanalle hunajanväriselle sohvalle ja kohta tarjoilijatar tuli tarjotin käsivarrellaan ja kattoi eteemme kauniit posliinikupit, leivoslautaset, kaatoi kahvin ja kysyi saako olla maitoa ja/tai sokeria ja kun sanoin, että maitoa kiitos, kaatoi myös maidon kahviini. Olimme aivan ällikällä lyötyjä. Me suomalaiset, jotka olemme kaikenmaailman abc:ssä opetettu kantamaan astiamme pöytiin ja sieltä pois ja lajittelemaan jokaisen omaan lokeroonsa vieläpä, jäimme istumaan lähes suu auki tätä muualla Euroopassa lähes normikäytäntönä olevaa palvelua. Tunsimme asiakkaina todella olevamme kuninkaita ja tästä jäi ihana fiilis.

Ystävättäreni on iloinen ihminen, jonka kanssa juttelu on aina virkistävää ja mieli piristyy väkisinkin. Olemme työtovereita, eri toimipisteissä kylläkin, mutta sen lisäksi meitä yhdistää lanka/neulomusaddiktio. Kummallakin on menossa sukkabuumi ja ystävätär kutoo jopa muutakin.

Novita on jälleen tänä syksynä tehnyt muutaman ihastuttavan uutuuslangan, joita olen jo hypistellyt, mutta en vielä raaskinut ostaa, kun ne on turkasen hinnakkaita. No, ystävättäreni oli löytänyt eräästä kaupasta Novitan 4seasons Syksy lankaa 4,5 €/kerä, johon minä sanoin, että mahdotonta, sehän maksaa 7,5 €. Tässä kaupassa ihan normi Nallekin on kaupungin kalleinta, joten en millään voinut uskoa, että kirjoneuletta tekevää Syksyä saisi noin edullisesti. Mutta ystävätär väitti kivenkovaan, sanoi vielä ostaneensa 2 kerää juuri hinnan takia. Sitä ihmettä piti minunkin päästä näkemään ja ostamaan.

Niinpä loikkasimme autooni ja painelimme kaupungin toiselle laidalla pyörät soikeina, sillä kello oli jo aika paljon. Pidimme peukkuja, ettei kukaan olisi huomannut virhettä hinnassa ja korjannut sitä tuolle reilun 7 euron tasolle. Sillä pakkohan siinä virhe oli olla. Ah helpotuksen henkäys, kun pääsimme lankahyllylle. Siellä ne Syksy-kerät köllöttivät 4,5 € hintalapun takana ja 2 kerää lähti mukaan. Vielä oli 10 min. aikaa ehtiä toiseen lankakauppaan, johon renkaat vinkuen painelimme seuraavaksi. Novitan uutuusvärejä oli tässä kaupassa lisää ja minä ostin oranssia, jota mieleni oli tehnyt jo keväällä, mutten löytänyt. Ystävätär osti oranssia ja fuksiaa, hän kun pitää erikoisesti kirkkaista väreistä.

Täällä muuten se Syksy-lanka oli sen 7,5 €.

1798406.jpg 

Tässä viimeisimpiä lankahankintoja. Tuo oranssi on enemmänkin pihlajanmarjanpunaista, oikein mehevän hehkuvaa. Nallen Colorien värit olivat vastustamattomia, lilasekoitus ja toinen harmaansinistä ja vaaleanruskeaa. Syksy tekee samantyyppistä kirjoneuletta kuin Austermannin Step. Lisäksi normiNallea tummanpunaisena ja Woolia v.sinisenä, jos vaikka mummonmussukka tarvitsee jotain.

1798054.jpg

Tässä muutama sukkapari n. 30:stä. Oranssikirjavan langan nimeä en enää muista, mutta ohutta kuin mikä. Kudoin niitä tuskallisen kauan. Viheriänkirjavan langan olen itse värjännyt viime syksynä Kool-Aidilla. Dippasin valkoisen Nalle-kerän väriliemeen, joka hurahti kerään kuin häkä eikä mitenkään tasaisesti, mutta eipähän tuo kirjavuus valmiissa neuleessa kovin pahalta näytä. Punakirjavat sukat ovat Step-lankaa.

Naurettiinpa siinä kruisailessa kaupungin laidalta toiselle, että tässähän alkaa olla jo addiktion merkkejä. Pitäisiköhän jossain vaiheessa, jos enempi alkaa huolestuttamaan, tehdä testi vaikkapa tähän tapaan:

 Kuinka pian heräämisen jälkeen neulot ensimmäisen kerran?
5 minuutin kuluessa
6-30 minuutin kuluessa
31-60 minuutin kuluessa
60 minuutin jälkeen

Onko sinusta vaikeaa olla neulomatta tiloissa, joissa se on kiellettyä?
kyllä
ei

Neulotko, jos olet niin sairas, että joudut olemaan vuoteessa suurimman osan päivää?
kyllä
en

Tunnetko koskaan syyllisyyttä neulomisen tai lankahamstrauksen vuoksi?
kyllä
en

Oletko tehnyt mitään laitonta saadaksesi lankaa?
kyllä
en

Pystytkö aina halutessasi lopettamaan neulomisen tai lankojen oston?

kyllä
en

Selviätkö viikkoa ilman neulomista/lankakaupassa käyntiä?
kyllä
en

Kuten ystävättären kanssa todettiin, että "sairaushan" se on tämäkin, mutta parannettua sitä ei saa, kunhan pysyy edes hallinnassa! a090.gif