Old faithful eli kulkupelini oli lennättänyt yhden pölykapseleistaan omille teilleen. "Kolmisukkainen" autoni häiritsi itseäni niin paljon, että käväisin ruokiksella ostamassa uudet kapsyylit Honkkarista, josta aikaisemmatkin oli hankittu ja aloin vaihtaa niitä samantien päästyäni työpaikan pihaan takaisin.

Ensimmäinen kapseli halkesi kahdesta kohtaa yrittäessäni paukuttaa sitä paikoilleen. Kapselit olivat hivenen liian isot, vaikka tuumakoko oli se mikä vanteissakin. Kapseli vain muljahteli vanteessa ja aina yksi reuna jäi kantamaan eikä sitä ilman väkivaltaa saanut hievahtamaankaan. Kun ne pari halkeamaa oli ilmestynyt, kapseli suostui luiskahtamaan paikoilleen.Toiselle kapselille kävi samalla tavoin ja yksi kapselin koristeaukon terävistä reunoista leikkasi muhevan haavan etusormeen, joka alkoi vuotaa kuin imatrankoski. Nyt riitti. Heitin koko roskan, veriset uudet ja pölyiset vanhat kapselit takapaksiin ja marssin sisälle pesemään sormeani, avaimiani ja etsimään laastaria.

1895357.jpg

Voivoi, siinä se pipi on.

Nyt sitten mietin, josko palauttaisin kapselit  ja vaatisin rahat takaisin. Eiväthän ne kalliit olleet, mutta sillekin kympille olisi kyllä hauskempikin sijoituskohde, esim. muutama raaputusarpa tai siideripullo. Kapselit ovat selkeästi sentin liian leveät (entiset samanmerkkiset menivät hyvin paikoilleen) ja tehty liian kovasta muovista, joka ei anna periksi eikä kestä painetta ja pakotusta. Ongelmana on tietysti vihaiset kengänjäljet, mutta saahan ne pestyä pois. Periaate on aina periaate eikä p*skasta kannata maksaa, jollei se ole hyvin kompostoitua.