Mummoutuminen tietää monenmoista mukavaa puuhaa. Vauvanvaate- ja tarvikeosastot ovat tulleet jo hyvin tutuiksi ja on itsekin päässyt taas kärryille missä vauvamaailmassa mennään. Potkuhousua, nuttua sun muuta on jo tullut ostettuakin tulevalle mummonmussukalle, mutta tietysti pitää itsekin omin käsin tehdä jotain. Onneksi puikot pysyvät kädessä jo aika hyvin ja sukkien kutomisella on saanut näppeihinsä sen verran taitoa, että muutakin neuletta uskaltaa kilkuttaa menemään.

Tytär aikoo pukea tulevan perheenjäsenen kestovaippoihin ja niiden kanssa tarvitaan villapöksyt. Minä sain kahdetkin ohjeet ko. pöksyihin. Tässä Hiirolan Kehräämöstä saadun ohjeen mukaan tehdyt, jota äidit pitävät helpompana pukea kuin toista mallia, jossa on pienemmät reiät jaloille. Tämä on hyvin yksinkertainen kutoakin ja päivässä tulee helposti yhdet pöksyt valmiiksi nyörineen kaikkineen.

1342489.jpg

Lanka on Pirtin Kehräämön hahtuvavillaa kiekosta, joka on hyvin pehmeää ja katkeaa tosi helposti. Hahtuvavilla on pesty hyvin kevyesti ja kutomisen varrella saikin nyppiä ahkerasti villan seasta pois oljenpätkiä ja heinänkorsia. Ja koska villa on lähes käsittelemätöntä, lampaan odöörikin on todella voimakas. Viime aikoina meillä onkin ollut hyvin autenttinen maalaisilmapiiri, olkineen ja lampaanhajuineen g045.gifkaikkineen a065.gif.  Yksi kiekko on hyvin riittoisa. Siitä tuli 3 ½ vastasyntyneen housua ja painoa kiekolla on n. 150 gr. Tuota lankaa on kiva kutoa, vaikka se vähän haurasta onkin. Se pitääkin kutoa kaksinkertaisena, jolloin se ei niin helposti katkea. Kovaa kíristämistä se ei silloinkaan siedä. Mutta jälkeä syntyy nopeasti ja kädet tykkää tuommoisesta pehmoisesta langasta.

Kävin tänä aamuna ostamassa toisen kiekon ja pöksytehtailu jatkuu. Kyllä niitä tarvitaankin, sillä vaippoja kuluu päivän mittaan. Näitä villapöksyjähän ei pestä joka kerta. Jos vain kastuvat, niin tuuletus ja kuivatus riittää. Tietenkin likaantuessaan muuten ne pitää pestä.

Oli kiva viikonloppu. Vieraitakin kävi. Kun pistin työkaverilta ja vierailijoiltani saamani tulppaanit yhteen, tuli niistä näin mahtava kimppu. Peräti 40 kpl. Minulla ei ole koskaan ollut näin paljon tulppaaneja yhdellä kertaa!

1342528.jpg