Viime kesänä toiveen täyttymys oli Maudi (joka tällä hetkellä jurottaa eli ei kuki, mutta ei ole hiipumassa poiskaan, mitä lie suunnittelekaan...).

Tänä kesänä jälleen yksi toive täyttyi. Katsokaa, eikös hänkin ole ihana k050.gif

1759310.jpg

Hän on siis kauan etsimäni harlekiiniperhonen. Kyllä hän on aito harlekiini, koska jokaisessa kukassa nuo läiskät ja pilkut ovat erilaiset. Ja värikin on ihan oikea. Hintaa kaunokaisella oli enemmän, kuin koskaan olen perhosesta maksanut (mutta minähän olenkin ostanut vain resuisia rescueperhosia, pelastanut niitä kadotukselta). Löytöpaikkakin oli vähintään odottamaton: ABC-huoltoaseman aula d055.gif

Kevättalvella nappasin poistokorista tämmöisen perhosen, jonka ajattelin olevan korvike harlekiinille, kun en sitä mistään näyttänyt löytyvän. Onhan hänkin nätti tavallaan, väri on vaan se iänikuinen liilapinkki, jota kukkakauppiaat tuntuvat perhosia hankkiessaan eniten suosivan.

1759347.jpg

 

Pihamaallakin tapahtuu. Päivänliljoja istutin tänä vuonna aika paljon. Kukkaan ehti ekana "Crimson Pirate".

1759380.jpg

 

Ainokainen pionin kukka. Toivottavasti ensi vuonna enemmän ja muitakin värejä.

1759385.jpg

 

Peacessa on monta nuppua ja tämä aukaisi itsensä keskellä sadekautta. Noin iso kukka kerää poimuihinsa hirveesti vettä ja niskat menee nurin ihan painon takia. Puhumattakaan siitä miten nopeasti sade tuhoaa kukan.

1759396.jpg

 

Pihajasmike riehaantui kukkimaan niin että oksat notkuu.

1759443.jpg

 

Vielä pitää laittaa sormustinkukasta kuva. Minusta nämä ovat niiiin ihania...

1759403.jpg

Sormustinkukan englanninkielinen nimi on hauska: foxglove eli ketunhanska Hairdo