Kummastelen itsessäni uutta ilmiötä, lankahamsteriutta. Aikaisemmin minulla on ollut vain juuri se kerä, jota olen alkanut kutoa ja vasta sitten, kun entinen on kudottu niin olen hankkinut uuden kerän. Nyt minulla on kaksi paperikassillista lankaa. Kiloissa mitaten ehkä n. reilu pari kiloa lankaa odottaa kehityskaarensa puolivälissä (villa lampaassa on se kaaren alku ja sukka jalassa loppu).

Tässä kasassa on Seiskaveikkaa, Nallea ja Fabelia. Kyllä kai kaikki puikonkalistajat jo ovat huomanneet, että Prismassa on seiskaveikkaa 3 €/kerä, mutta vain tiettyjä värejä. Sitä erää on tuossa tuo kanervanpunainen, ruskea ja tummanvihreä. Muut on Nallea.

912533.jpg

Tuo Fabel alkoi kiinnostaa todenteolla, kun näin kuvia siitä neulotuista sukista ja ne näyttivät tosi kauniilta. Koska täältäpäin en löytänyt sitä kaupoista, niin onneksi löysin nettikaupan, joka toimitti pelkillä postikuluilla edullisia keriä. Tilasin näin ensihätään pari kerää ruskeansävyistä ja pari vihreänsävyistä. Puikoille nostin eilisiltana ruskeaa ja heti siitä alkoi muotoutua kivaa ja nättiä kirjoneuletta. Tuon langan erikoisuushan on se, että se tekee sekä raitoja että kirjoneuletta. Ja tämä kaikki samalla langalla. Kätsää!

Pari iltaa sitten sain bambusukat valmiiksi. On niin pehmolutuset sukat, että näitä pidetään pelkästään vällyjen välissä. Yksi ilta jalat oli kylmät kuin kalikat ja vetäisin ne jalkaan. Ei ollut kalikat pitkään. Lankahan oli siis Regian Bamboo, jonka tikutin 2.5 bambupuikoilla, menekki ehkä n. 70 g.

912574.jpg

Pitääpä laittaa vielä yksi kuva pihamaan kukista. Sitä mukaa, kun muut ränsistyy, niin keijunmekko vaan komistuu. Kun loppui kiipeilytuki ylöspäin, niin latva retkahti alas ja kasvu jatkuu sitten siihen suuntaan häiriintymättä. Yksi haara haroo tukea ukonhatun rangoista. Ja kukkaa tulee niin pirhanasti edelleen.

912613.jpg