Paperisilppurista heitettiin haaste. Seitsemän yllättävää asiaa pitäisi löytyä minusta itsestäni. No katotaan löytyykö. Taannoin myös Arja heitti samantapaisen haasteen niin että jospa menisi sekin samalla tässä.

1. Olen hyvä selvimään sotkuun menneitä kaulaketjuja. Kärsivällisyys on yleensä muuten aika ohkanen, mutta ketjun selvitykseen jaksan paneutua. 

2. En pelkää pimeää. Ei Tuulenpesässä asuminen kyllä muuten onnistuisikaan.

3. Pauliina mainitsi omaavansa hajumuistin. Minullakin on sellainen. Varhaisin hajumuisti lienee ajalta, kun olin alle 5-vuotias (siis yli 40 v. takaa). Haju on erikoinen ja olen sen saanut nenääni elämäni aikana vain pari kertaa (sisältää hajut mm. sahajauho, joki, keväinen maa) ja sillä paikalla mieleni luo muistikuvan ajasta ja paikasta, josta se on peräisin.

4. Olen syntynyt ja kasvanut joen rannassa. Uinti, sukeltelu, onkiminen kuului kiinteänä osana elämää. Nyt en kaipaa vettä lähelle ollenkaan enkä edes ui joka kesä.

5. Jollen saisi asua siellä missä nyt juuri asun, niin olisin todennäköisesti erilainen persoona. Väljyys, oma rauha ja itsenäisyys pitää pään kunnossa.


6. "Hyysään" hämähäkkejä. Isommat heitän elävinä pihalle, pienemmät saavat nurkissa kutoa rauhassa pieniä verkkojaan. Jos verkkotouhu kasvaa kovin isoksi, sitten siivoan pois. Hämähäkit pyydystävät muita pieniä ötököitä ja näin auttavat siivouksessa.

7. En tykkää yhtään ns. rantalomista, minusta ne ovat ikävystyttäviä. En kaipaa talvisin minnekään lämpimään. Olkoonkin Suomen talvi kuinka pimeä, kylmä, räntäinen, en edes silloin haikaile reissuun. Suomi on paras paikka olla ympäri vuoden.