Tuo otsikko putkahti mieleen Alivaltiosihteerien Pääsiäisspesiaaliohjelmasta, jota ei valitettavasti ole tullut televisiosta enää toista kertaa. Onneksi on dvd.

Tuossa ohjelmassa on mm. kaksi lintubongaria, jotka ovat 30 v. yrittäneet bongata pääsiäistivun ja toinen onnistui kerran v. -85 vilaukselta sellaisen näkemään. Muille bongareille tiedoksi, että pääsiäistivun tunnistaa keltaisesta väristä, punaisesta nokasta ja rautalankajaloista ja ne viettävät suurimman osan aikaa vintillä pahvilaatikossa lajitovereidensa seurassa.

EU aiheuttaa päänvaivaa monille maanviljelijöille eivätkä rairuohoviljelijät ole yhtään sen paremmassa asemassa. Pääsiäisspesiaalissa 2 EUn virkamiestä tulee tarkastamaan erään herran rairuohoviljelykset, joita on peräti 2 lautasellista. Näistä on ilmoitus jäänyt tekemättä, joten herra sai 2*25 000 mk:n sakot (ohjelma tehty v. 1999). Mutta koska hänen rairuohoviljelyksensä sijaitsevat keittiön ikkunalla, joka osoittaa pohjoiseen, hän saikin vaikeiden alueiden tukea 2*30 000 mk. Näin siis voi käydä EU:ssa.

Minä jätin rairuohon viljelyn tältä vuodelta väliin. Kasvatin kauraa lautasellisen n. kuukausi sitten, mutta kissa söi sen, joten nyt en kasvata mitään oraita.

Sen sijaan minulla on lauma pääsiäiskanoja. Tai tipuja. Olen joka vuosi pyrkinyt ostamaan uuden kanaparin tai yhden tipun juuri pääsiäiseksi. Keräily alkoi vasta muutama vuosi sitten, joten parvi ei ole vielä järin iso. Enkä halua sitä miksikään järjettömäksi kasvattaakaan. Kirppisohjelmassa on keräilijäosio ohjelman lopussa ja kylmän värinöitä selkäpiissä katselen ihmisten 1400 munakuppia, 500 kahvimyllyä, 800 pölykapselia, 1000 oluttuoppia..... Olen päättänyt, että minä en muutu tuollaiseksi keräilijäksi.

Joten kananen tai kaksi ja juuri pääsiäisen alla hankittuna on sopiva tahti. Viime vuonna löysin oikeassa laidassa olevat kukkakuvioiset sokeri/suolasalkkarikanat. Tuosta laumasta ainoastaan vasemmalla sijaitseva iso ja pullea kanapari ei ole minun hankkimani. Tytär toi ne Ameriikoista muutama vuosi sitten.

1387220.jpg

Tänä vuonna alkoi jo huolestuttaa, kun en millään saanut mihinkään kaupoissa oleviin kanoihin/tipuihin tunnetta, että tämä se on. Alkoi tuntua, että tänä vuonna uutta kanaa ei tule. Mutta eilen jälleen räplätessäni kanavalikoimaa, näin roikkumassa pilkullisen kanan ja siinähän se sitten oli.

Se, että juuri tuo kana naksahti, on syynä Nick Parkin paras Wallace ja Gromit -elokuva "Väärät housut", jossa konnamainen pingviini Feathers McGraw laittaa päähänsä kumihanskan lähtiessään suorittamaan konnuuksiaan. Tämä kana muistuttaa suuresti tuota pingviiniä kumihanska päässään.

1387227.jpg

 

Ja vielä on muutama tunti aikaa osallistua synttäriarvontaan. Mikäli et ole vielä tehnyt sitä, niin HOPI HOPI!

Ai niin. Viikonlopun vetelehtimisien välissä sain tehtyä pari koruakin. Arvontapalkintoina olevien kissakorviksien sisarkorvikset ovat menossa lahjaksi ja niiden kanssa lähtee samanmoinen rannekoru.

1387237.jpg

Olen jotenkin tykästynyt noihin makeanvedenhelmiin niiden värisävyjen ja muotojen takia. Tein toisen, vaaleamman sävyisen rannekorun kuukausi sitten tehdyn tummemman kaveriksi. Tämän rannekorusetin kanssa käytetään kullanruskeaa lasisydäntä.

1387249.jpg