Nyt on sitten hankittu jonkinsortin "jännetupentulehdus" (tai joku ) oikean käden peukaloon. Peukun tyvi on paksu, turvonnut, kipeä eikä kädellä voi ottaa mitään kovin painavaa kiinni niin, että peukalo on hommassa aktiivinen osapuoli. Peukalonivel nuljahtaa kipeästi taaksepäin ja jää sinne hakaukseen, josta sen saa pois vasta kiroamalla kuin merimies ja murjomalla toisella kädellä peukaloa eri asentoihin.

Eli se tuntuu vähän kuin löysältä olkaniveleltä (sekin minulla myös on), joka saattaa hypätä osittain nivelkuopan reunalle (ei muuten tunnu hauskalta).

En keksi muuta syytä tähän vaivaan, kuin älyttömän, pakkomielteisen neulomisen. Kotihommat jää rempalleen, kissat vähille silityksille, kun töistä tullessa pitää saada neule käteen Nolostunut Nyt sitten jokainen järkevä ihminen ajattelee, että neulominen ja muut käsityöt jätetään kiltisti muutamaksi viikoksi syrjään, jotta peukku paranee.

Hui hai!

Tässä lauantain virkistymistuokion tulos. Enkä tökännyt huovutusneulalla sormeen kuin kerran Hymy Kaikki muu on huovutusvillaa paitsi viikset. Rikkaharja sai luovuttaa muutaman jouhen taiteen hyväksi.

 

Hän on Mosse, ovikissa. Ovessa roikkuva punatulkkukranssi näytti jo vähän liian jouluiselta ja tuumiskelin, että jotain tarttis tehdä tollekin. Sitte muistin huovutetun koiranpään, jonka näin jossain lehdessä. Koiralla oli vanerista tehty luu kaulassa, jossa luki tervetuloa. Minä sovelsin siis idean kissaan ja tein kaikki tekstiä myöten neulahuovuttamalla.

Muuten olen tyytyväinen tulokseen, mutta nenä on liian punainen. Ei ollut vaaleanpunaista villaa, joten piti soveltaa punaista ja valkoista keskenään.