Tämä vuosi on ollut siitä poikkeuksellinen, että olen kutonut myös kesällä. Yleensä se on ollut talvien puhdehommaa. Mutta kun tuo sukankutominen imaisi mukaansa, niin tuntuu turhauttavalta vaan esim. istua ja töllöttää telkkua, sillä kyllä siinä samalla kutominen sujuu. Ainakin jotain tuollaista yksinkertaista kuten sukka tai kaulaliina.

Nalle-lankoja on tullut ostettua varastoon ja sen paksuista lankaa tykkään kutoa. Nyt on puikoilla pitkästä aikaa 7 vellosta ja se tuntuu jäykältä ja karhealta kuin paalinaru. Miellyttävin ja ihanin lanka on Step, mutta siinä tuo hintapuoli tekee sen, ettei siitä nyt ihan jokaista saapassukkaa tule tehtyä.

Jossain blogissa törmäsin Kool Aid-värjäykseen ja aikani selailtua aihetta huomasin sen olevan varsinainen villitys tällä hetkellä. Eikä ihme, kun värjäys kerran onnistuu ihan kotioloissa, kunhan vain on mikroaaltouuni käytössä. Niinpä innostuin minäkin. Amerikansukulaiset eli Mammankullan appivanhemmat olivat sopivasti tulossa käymään ja tuliaisiksi pyysin Kool Aideja (sekä korttiaskartelutavaraa, jota tuli valtava laatikko). Sainkin kaikkia muita värejä paitsi sinistä, jota ei kuulemma löytynyt! Sitä on olemassa ja tyttären anoppi jatkaa etsimistä ja lähettää myöhemmin.

847893.jpg

Värjäystä silmälläpitäen tein myös oheiset lankaostokset Pirtin kehräämöstä, joka on sopivasti työmatkan varrella. Nuo meleeratun harmaat olen ajatellut värjätä punaisella ja violetilla ja meleeratun ruskeat oranssilla. Valkoisen...hmm...vihreällä ehkä. Kehräämössä eivät olleet vielä kuulletkaan tällaisesta värjäyksestä ja myyjää kiinnosti aihe niin paljon, että pyysi tuomaan näytille värjättyjä lankoja.

Koska entisessä elämässäni olen ollut enemmänkin tekemisissä lankojen ja lampaiden kanssa ja värjännyt luonnonväreillä, joista olen kutonut villapaitoja, kyselin tämän hetkisestä villatilanteesta. EU kun sai aikaan sen, että lampaanvillan hinta romahti ja monet pikkulampolat joutuivat ahtaalle. Myyjä sanoi, että villaa tulee aivan hyvin ja jopa enemmänkin kuin ennen. Syynä on sekä lammastilojen lampaiden määrän nousu (vaikka pienet lopettavat niin isot lisäävät eläimien määrää) että kehräämöjen väheneminen. Nyt Hiirolaan lähetetään villoja ympäri Suomen, Rovaniemeltä Hankoon.

Kaupungin lankaliikkeessä tuli törsättyä silkkilankaan, bambulankaan ja villalankaan sekä bambupuikkoihin.

847918.jpg

Erikoisliikkeet ovat kalliita. Meinasi leuka tipahtaa rinnuksille, kun huomasin mihin hintaan myyvät ihan tavallista yksiväristä 7 veikkaa: 6.90 €/kerä! Paikallisessa halpahallissa vastaava on 3.50 €/kerä. Pirtin kehräämö myy bambupuikkoja yli 2 € halvemmalla, mutta jostain syystä hätäydyin nyt ostamaan nuo puikot tuolta. Langat olivat kyllä alennuksessa, mutta jäi niille silti hintaa ihan riittävästi...g030.gif

Tuo punainen on 100% silkkiä ja aika paksua, merkiltään Austerman (tai jotain sinnepäin).Siitä ajattelin neuloa talvelle unisukat. Bambulanka on hyvin ohutta ja ihanan pehmoista, siitä tulee myös unisukat/ lämpösukat sisätossuihin. Ihastuin tuohon "piparminttukaramellin" väriin eikä niitä ollut kuin 2 kerää, joten poishan ne oli vietävä. Kanervansävyinen lanka on nimeltään Maija, 85% villaa ja Nallen paksuista, joten siitä saa aivan tavalliset sukat aikaiseksi. Tuo sävy on ihana enkä monessa langassa ole tuota nähnytkään.

Nauha-atc kaipaa lisää osallistujia! Kipin kapin mukaan tekemään ihania nauhakortteja. Vaihdossa saat itsellesi monta erilaista ja ihanaa korttia takaisin!

Ja näin viikonlopun kunniaksi ja mahdollisten rapujuhlijoiden iloksi laitan pari mukavaa juomalaulua, jotka ovat sijoittuneet 20 parhaan joukkoon Suomen virallisten juomalaulujen kisassa 2003. Olkaat hyvät!

Äidin kasvimaalla 
säv: "Äidin kasvimaalla, raparperin alla"
san: Maikki Zotow

Äidin kasvimaalla
raparperin alla
turpehessa turvallansa, ihanaa
hauska ompi olla
täynnä kun on polla
sammakoiden kanssa saapi kurnuttaa

Sua kurkku kuiva kastelen
säv: "Sua lähde kaunis katselen"
san: Sirkka-Liisa Sass

Sua kurkku kuiva kastelen
kun kaipaa nieluni
nyt virvoketta viileää
mi huuhtoo sieluni

Ystävä sä snapsien
säv: "Ystävä sä lapsien"
san: Pauli Ylitalo

Snapsin juonti ­ tiedän sen
työ on isänmaallinen.
Viinaveron voimin passaa
kartuttaa näin kansan kassaa.
Rahapula torjutaan,
vaikka kuinka horjutaan