Se, jolla on vielä kesäkukkien siemenet kylvämättä, nostaa kätensä ylös. Aha...ei noussut muita käsiä kuin omani. Joopa...näin on päässyt käymään, kun multa loppui kesken sekä lämpimät ilmat. Viime viikonloppuna olisikin voinut säiden puolesta kylvää, mutta ei ollut multaa, jota olisi pitänyt lisäillä kukkamaille.

Suunnitelmissa on suunnata tänään, jälleen, multasormeen hakemaan lasti kekkilää. Eilen kävin hakemassa ihan ensimmäisen ryhmäruusuni. Tarjouksesta ostin syvänpunaisen Nina Weibullin, vaikka mieleni oikeasti tekikin kelta-oranssia Peacea. No, ruusutarhassani on tilaa vielä kahdelle, joten Nina saa seurakseen Peacen ja ehkäpä jonkun valkoisen lajikkeen.

Honkkarista ostin vitosella ihan hyväkuntoisen kiinankärhön, jolla on kirkkaankeltaiset kukat. Miksiköhän tänä vuonna silmät iskeytyy kiinni keltaisiin kukkiin? Ei niinkään samettikukkiin tai muihin tavallisiin keltaisiin kesäkukkijoihin, vaan nimenomaan keltaisiin perennoihin. Mitähän väripsykologia tähän sanoisi?

1615241.jpg

Tämä keltainen tähtisilmä oli multasormessa semmoinen, jota en pystynyt vastustamaan. Seurakseen se sai punaisen olkikukan ja muratin.

 

1615253.jpg

Keltainen voikukkapeltokin on kaunis, mutta ei pihamaalla. Lauantaina tein urakan ja ajelin koko pihanurmikon. Aikaa siihen menee aina n. 3 tuntia. Vaikka nurmikkoalue väheni murskeen ansiosta reilulla 150 neliöllä, viheraluetta saa leikellä silti vielä kyllästymiseen asti.

 

1615259.jpg

Tästä kasvista olen erityisen iloinen. Se on lipstikka, jonka taimen ostin pari vuotta sitten ihan tavallisesta marketista. Istutin sen tuohon ja se on talvehtinut ongelmitta. Korkeutta sillä on nyt jo varmaankin n. 70 senttiä ja rehevyyttä vaikka muille jakaa. Lipstikkaa käytetään lihaliemen korvikkeena eli kaikenlaisiin ruokiin mausteeksi. Kun vain osaisi itsekin hyödyntää tuota, tahtoo unohtua ruoanlaiton yhteydessä.

 

1615340.jpg

Aamuauringon säteissä perhosorkideani, varsinainen ahkeraliisa. Hän ei osaa lopettaa kukkimista ollenkaan. Edellinen kukinta päättyi kevättalvella ja luulin sen aloittavan voimien keräämisen. Kukkavarsikin alkoi kuivua, mutta sepä kuivattikin varren vain puoleen väliin. Katkaisin kuivan osan pois ja uusi kukkavarsi alkoi työntyä ulos heti leikkauskohdan jälkeisestä nivelestä. Auki on nyt 6 kukkaa ja 2 isoa nuppua odottaa aukeamistaan. Tämä on todellinen kaunotar s050.gif  Kukan yläosaa tutkii apulaishortonomi Prinsessa Muhvi.

 

1615367.jpg

Aamuisin keittiön pöytä on apulaishortonomin mielestä paras paikka ladata aurinkokennot. Keskipäivällä se on mamman sänky ja iltapuolella sohvan selkänoja. Niinpä illankahussa onkin virtaa riittämiin.Kun rinsessa pitäisi saada pihalta sisälle, juostaan tovi peräkkäin puskalta toiselle puulta toiselle ennenkuin neiti luovuttaa piirileikin oma-aloitteisesti ja kirmaa täyttä laukkaa sisälle  s045.GIF